Γιούνκερ: «Μη ρεαλιστική η πρόταση Κόρμπιν για επαναδιαπραγμάτευση του Brexit»

288
Γιούνκερ: Προβληματικά σημεία στην πρόταση Τζόνσον

«Μη ρεαλιστική» χαρακτήρισε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την πρόταση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, για επαναδιαπραγμάτευση του Brexit.

Ο ηγέτης των Εργατικών (Labour Party) στον προεκλογικό του αγώνα ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, έχει εντάξει το επιχείρημα ότι σε περίπτωση επικράτησής του, θα προβεί σε επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για επίτευξη μιας νέας συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας, η οποία μάλιστα θα τεθεί σε δημοψήφισμα με εναλλακτική την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο BBC, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφερόμενος στην πρόταση του Τζέρεμι Κόρμπιν ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Δεν θα βρίσκομαι πλέον στο πόστο», «θα πρέπει η επόμενη Επιτροπή να αποφασίσει εάν ναι ή όχι θα υπάρχει κάποιο περιθώριο ελιγμών για μια νέα συμφωνία», όμως «ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση».

To Brexit, που έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές, είναι προγραμματισμένο για την 31η Ιανουαρίου του 2020.

Σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τότε η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Κομισιόν να αναφέρει ότι «Πρόκειται για μια πολύ μακρά ιστορία που πρέπει να έχει κάποιο τέλος».