Γκάφα της Ιβάνκας - Απέδωσε ρητό στον αρχαίο φιλόσοφο Σωκράτη, αλλά ήταν ενός υπαλλήλου βενζινάδικου

146

Αντικείμενο χλευασμού έγινε η Ιβάνκα Τραμπ στο Twitter, αποδίδοντας μια ρήση στον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Σωκράτη, ενώ δεν ήταν δική του.

«Το μυστικό της αλλαγής είναι να εστιάσετε όλη την ενέργειά σας, όχι στην καταπολέμηση του παλιού αλλά στην οικοδόμηση του νέου» τουίταρε η κόρη και σύμβουλος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το αρχικό tweet της Μελάνια που διέγραψε μετά από μισή ώραΤο αρχικό tweet της Μελάνια που διέγραψε μετά από μισή ώρα

Ωστόσο, κάποιοι σημείωσαν πως την φράση αυτή δεν την έχει πει ο Σωκράτης, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Αντ’ αυτού, ανέφεραν ότι προέρχεται από έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Σωκράτης, υπάλληλος βενζινάδικου, του συγγραφέα Νταν Μίλμαν, στο γνωστό έργο του επιστημονικής φαντασίας «Way of the Peaceful Warrior: A book that changes Lives».

Τα σχόλια έπεσαν βροχή και το tweet κατέβηκε μετά από μισή περίπου ώρα για να αντικατασταθεί από την ίδια φράση αλλά με την διευκρίνηση πως ο Σωκράτης στον οποίο αναφέρεται είναι πράγματι «φανταστικός χαρακτήρας».

Συγκεκριμένα έγραψε: « Το μυστικό της αλλαγής είναι να εστιάσετε όλη την ενέργειά σας, όχι στην καταπολέμηση του παλιού αλλά στην οικοδόμηση του νέου. Σωκράτης (ένας φανταστικός χαρακτήρας όχι ο φιλόσοφος).