Γολγοθάς μετά το Πάσχα για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες - Οι φόροι που καλούνται να καταβάλλουν

123
Νέα επίθεση στους επαγγελματίες με αύξηση εισφορών

Καλό... σούβλισμα επεφύλαξε ο ΕΦΚΑ σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες πολύ πριν το Πάσχα, με την ανάρτηση των στοιχείων για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, τα οποία προκαλούν πραγματικό σοκ σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Μετά το Πάσχα, οι υπόχρεοι καλούνται να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές κύριας ασφάλισης και υγείας για τον Μάρτιο, ενώ αναμένεται και η ανάρτηση των νέων μηνιαίων ειδοποιητηρίων για τις τρέχουσες και αναδρομικές εισφορές επικουρικού και εφάπαξ.

Και ο "Γολγοθάς" για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν σταματάει εδώ, καθώς στη συνέχεια θα έρθουν τα "ραβασάκια" με τις εκκαθαρίσεις των εισφορών του 2018.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από τον Φεβρουάριο, οι μηνιαίες κατώτατες ασφαλιστικές εισφορές έχουν αυξηθεί κατά 11% λόγω της ανάλογης αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ από 586 ευρώ πριν.

Οι εισφορές που προκύπτουν, πρέπει να καταβληθούν από ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και κατόχους "μπλοκ" έως την επόμενη Παρασκευή 3 Μαΐου, όπως έχει ανακοινώσει ο ΕΦΚΑ.

Στα μέσα Μαΐου καλούνται 250.000 γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί και δικηγόροι να καταβάλλουν τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ. Πρόκειται για τη δεύτερη από τις 36 δόσεις για την εξόφληση των αναδρομικών εισφορών για επικουρικό και εφάπαξ του 2017 αλλά και του 2018, ενώ θα πρέπει να καταβάλλουν και τρέχουσες εισφορές επικουρικού και εφάπαξ για τον Μάρτιο.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι όποιος δεν καταβάλλει τα σχετικά, δεν θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μετά το Πάσχα.

Τέλος, σημειώνεται ότι μέσα στον Μάιο αναμένεται να αναρτηθούν και τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης για τις εισφορές του 2018. Όλα τα παραπάνω συνιστούν έναν πραγματικό εφιάλτη για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τα λάθη και τη ζημιά που προκάλεσαν στη χώρα οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες που έχουν περάσει τις τελευταίες πολλές δεκαετίες.