Γονείς των παιδιών που πέθαναν στο νοσοκομείο Λαμίας σε Πολάκη: «Ντροπή σου»

105
Γονείς των παιδιών που πέθαναν στο νοσοκομείο Λαμίας κατά Πολάκη

Την οργή των γονέων των δύο παιδιών από τη Λαμία που έχασαν τη ζωή τους από περιτονίτιδα, προκάλεσε η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στους δημοσιογράφους για την υπόθεση.

«Θα σου απολογηθώ εγώ εσένα; Τι είσαι εσύ και θα σου απολογηθώ; Τι είσαι για να σου απαντήσω;» ήταν η απάντηση του υπουργού σε ερώτηση δημοσιογράφου, ειδικά για την υπόθεση των δύο παιδιών.

«Ο υπουργός θα έπρεπε να βγει ο ίδιος μπροστά και να φροντίσει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για να μάθω από τι πέθανε το παιδί μου. Αντί για αυτό, βγαίνει και κάνει αυτές τις δηλώσεις. Είναι αχαρακτήριστος, ντροπή του!» δηλώνει στο protothema.gr ο Ταξιάρχης Κουτσοπάνος, πατέρας της 14χρονης Ιωάννας. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει ο τραγικός πατέρας, μέχρι σήμερα ουδείς τον έχει καλέσει από το υπουργείο Υγείας, για να τον ρωτήσει για την υπόθεση ή έστω να τον συλλυπηθεί: «Κανένας δεν με πήρε να με ρωτήσει ή να μου πει το παραμικρό, ούτε από το υπουργείο Υγείας, ούτε από τους βουλευτές της Φθιώτιδας;».

«Ντροπή» χαρακτηρίζει την αντίδραση του κ. Πολάκη και η οικογένεια του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου. «Η σημερινή αντίδραση και ο πρωτοφανής εκνευρισμός του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει. Αντί να δείξει προσωπική ευαισθησία ο ίδιος και να ζητήσει την επίσπευση των ερευνών για τις συνθήκες που χάθηκαν δύο αγγελούδια μέσα σε φρικτές συνθήκες απαντά με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Είναι ντροπή! 18 μήνες τώρα βιώνουμε ένα Γολγοθά χωρίς τέλος. Μια παρατεταμένη σιωπή από όλους τους υπεύθυνους που εξαντλεί κάθε ψυχικό και σωματικό όριο αντοχής της οικογένειας μας» σημειώνει η οικογένεια του αδικοχαμένου Δημήτρη.

Όπως υποστηρίζει η οικογένεια του παιδιού, περίπου ενάμιση χρόνο μετά το θάνατό του, παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα, για τα οποία «ζητάμε απαντήσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Συγκεκριμένα:

* Το Νοσοκομείο Λαμίας έχει κάνει ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του 9χρονου Δημήτρη και αν ναι γιατί δεν δίνει το πόρισμα στη δημοσιότητα; Γιατί δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για το αποτέλεσμα;

* Οι αρμόδιοι του ΣΕΥΥΠ ασχολήθηκαν με την υπόθεση; Και αν ναι 18 μήνες μετά σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες; Υπάρχει πόρισμα ή μήπως προγραμματίζουν τώρα ( Ιανουάριο του 2019 !) να στείλουν κλιμάκιο επιθεωρητών;

* Η διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας ποιες ενέργειες έκανε μετά τον θάνατο του Δημήτρη; Μήπως οι εμπλεκόμενοι γιατροί με την υπόθεση παραμένουν στη θέση τους σαν να μην έχει συμβεί τίποτε; Υπήρχε παιδοχειρουργός στο νοσοκομείο ή παραμένει κενή η θέση τα τελευταία δέκα χρόνια; Ζητάμε μια απάντηση, ένα γιατί πέθανε το παιδί μας και αν υπάρχουν υπεύθυνοι να τιμωρηθούν.

* Μήπως αν είχαν κινηθεί έγκαιρα οι προβλεπόμενες διαδικασίες 18 μήνες πριν, να είχε αποφευχθεί ο άδικος θάνατος της Ιωάννας;

«18 μήνες τώρα δεν μιλήσαμε περιμένοντας τις ενέργειες της Δικαιοσύνης και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας. Τώρα είναι η ώρα να πέσει άπλετο φως και να δοθούν καθαρές απαντήσεις. Παρόλα ταύτα η οικογένεια εξακολουθεί να πιστεύει στο θεσμό του Υπουργού Υγείας» καταλήγει η οικογένεια του Δημήτρου Κατσαούνου μιλώντας στο protothema.