Γυμνάσια και Λύκεια: Τι θα γίνει με βαθμολογίες και απουσίες (εγκύκλιος)

216
Σχολεία: Γιατί θα ανοίξουν μόνο τα Δημοτικά στις 11 Ιανουαρίου

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν τη βαθμολόγηση και τις απουσίες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή:

- Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.

- Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της

Η νέα εγκύκλιος για τα σχολεία, που υπογράφεται από την Ζέττα Μακρή, έρχεται μετά τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για τον υπολογισμό των απουσιών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι πολλοί μαθητές έχασαν μαθήματα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Για τις απουσίες το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης και με την εγκύκλιο δεσμεύεται πως το ζήτημα (των απουσιών) θα επανεξεταστεί.

Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου για διά ζώσης μαθήματα, με μια σειρά νέων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς και της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Δείτε την εγκύκλιο:

Γυμνάσια και Λύκεια: Τι θα γίνει με βαθμολογίες και απουσίες