Γυναίκες-άνδρες: Ποιοι κόβουν ευκολότερα το τσιγάρο;

646
Ποιοι κόβουν ευκολότερα το τσιγάρο;

Δυσκολότερη είναι τελικά για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες η διακοπή του καπνίσματος. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο Καναδικό Καρδιαγγειακό Συνέδριο που διεξήχθη στο Μόντρεαλ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, τα μεγαλύτερα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης που παρατηρούνται στο γυναικείο φύλο θα μπορούσαν να δυσχεράνουν τις προσπάθειες διακοπής του καπνίσματος, ενώ άξια αναφοράς είναι και η διαφορετική αντίδραση στη νικοτίνη που παρατηρήθηκε από τους γυναικείους εγκεφάλους.

Στην τελευταία μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200 ασθενείς του Νοσοκομείου St. Michael’s του Τορόντο τα ποσοστά κατάθλιψης ή διαταραχών άγχους στις γυναίκες έφταναν το 41% σε αντίθεση με το ποσοστό των ανδρών που έφτανε μόλις το 21%.

Η επικεφαλής της έρευνας μεταξύ άλλων ανέφερε πως «μερικές γυναίκες φοβούνται ότι θα βάλουν βάρος μετά τη διακοπή του καπνίσματος. Είναι λοιπόν σημαντικό να εξηγούμε στις γυναίκες πως μετά τη διακοπή του καπνίσματος θα αντιλαμβάνονται καλύτερα τη γεύση των τροφίμων, επιφέροντας μία μικρή αύξηση βάρους».