Η Αirbus κρούει καμπανάκι για την επιβίωσή της

254
Το καμπανάκι του κινδύνου για την επιβίωσή της κρούει η Αirbus. Ο ευρωπαϊκός όμιλος κατασκευής αεροσκαφών προειδοποίησε τους 135.000 εργαζομένους της για το ενδεχόμενο να χρειασθεί να καταργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Σε επιστολή του προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Γκιγιόμ Φορί, αναφέρει ότι ο όμιλος «αιμορραγεί με άνευ προηγουμένου ταχύτητα» και ότι η πρόσφατη κατά το ένα-τρίτο πτώση των ρυθμών παραγωγής δεν αντικατοπτρίζει το χειρότερο σενάριο. Η Airbus έχει θέσει σε αναστολή σύμβασης 3.000 εργαζομένους  στη Γαλλία, που λαμβάνουν κρατικό επίδομα ενίσχυσης «ίσως όμως να χρειασθούν πρόσθετα και πιο ριζικά μέτρα… Η επιβίωση της Airbus αμφισβητείται εάν δεν ενεργήσουμε τώρα», προσθέτει το στέλεχος της εταιρείας κατασκευής αεροπλάνων.

Το καμπανάκι του κινδύνου για την επιβίωσή της κρούει η Αirbus.

Ο ευρωπαϊκός όμιλος κατασκευής αεροσκαφών προειδοποίησε τους 135.000 εργαζομένους της για το ενδεχόμενο να χρειασθεί να καταργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Σε επιστολή του προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Γκιγιόμ Φορί, αναφέρει ότι ο όμιλος «αιμορραγεί με άνευ προηγουμένου ταχύτητα» και ότι η πρόσφατη κατά το ένα-τρίτο πτώση των ρυθμών παραγωγής δεν αντικατοπτρίζει το χειρότερο σενάριο.

Η Airbus έχει θέσει σε αναστολή σύμβασης 3.000 εργαζομένους  στη Γαλλία, που λαμβάνουν κρατικό επίδομα ενίσχυσης «ίσως όμως να χρειασθούν πρόσθετα και πιο ριζικά μέτρα… Η επιβίωση της Airbus αμφισβητείται εάν δεν ενεργήσουμε τώρα», προσθέτει το στέλεχος της εταιρείας κατασκευής αεροπλάνων.