Η άλωση του Τύπου,ο Τσίπρας, ο Μαρινάκης και η ταύτιση του Κράτους με το Παρακράτος

421

Ενα από τα καθεστωτικά επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η ταύτιση κράτους και παρακράτους.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, κράτος και παρακράτος λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Οι μηχανισμοί προπαγάνδας που έχουν ανάγει σε δόγμα το σταλινικό μοντέλο προπαγάνδας αναλαμβάνουν τον βρόμικο πόλεμο ρίχνοντας άφθονη λάσπη και στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Για να μην υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για το τί ακριβώς συμβαίνει, επιστρατεύεται και ο γκουρού του σταλινισμού, Θανάσης Καρτερός, ο οποίος είναι ειδικός στην παραγωγή μπόχας.

Η πρωτοφανής επίθεση που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το κράτος και το παρακράτος αποκαλύπτει τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναζητεί εναγωνίως άλλοθι για την επερχόμενη συντριβή.

Μετά το στραπάτσο της Κεντροαριστερής διεύρυνσης, ο καθεστωτικός μηχανισμός κατασκευάζει φανταστικούς εχθρούς και καταφεύγει αναγκαστικά στη βρόμικη προπαγάνδα.

Στο Μαξίμου έφτασαν σε σημείο να χρεώνουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη την παταγώδη αποτυχία να προσεγγίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κεντροαριστερά.

Μάλιστα ο Μπέρια του Μαξίμου ισχυρίζεται ότι αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είχε πάρει Το Βήμα και ΤΑ ΝΕΑ, η άλωση του ΚΙΝΑΛ θα ήταν περίπατος.

Προφανώς σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν τις δύο αυτές ιστορικές και εμβληματικές εφημερίδες ως όχημα προκειμένου να διαλύσουν το ΚΙΝΑΛ για να κρατηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλά ποσοστά.

Στο Μαξίμου έχουν λόγους που τα βάζουν με τον Μαρινάκη. Γιατί το εκδοτικό σύστημα όπως ήταν δομημένο με τους χρεοκοπημένους και υπόδικους εκδότες και καναλάρχες τους βόλευε μια χαρά.

Αλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς επισκέπτονταν το Μαξίμου συχνότερα και από τον Τζανακόπουλο.

Ο Μαρινάκης τα τίναξε όλα στον αέρα γιατί δεν ενδιαφερόταν ούτε για έργα και προμήθειες ούτε για θαλασσοδάνεια.

Είχε γίνει επικίνδυνος για το Μαξίμου αλλά και για τη συμμορία των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που είχαν στήσει νταραβέρια με τον Αλέξη.

Γι’ αυτό η επίθεση που εξαπέλυσε το Μαξίμου είναι λυσσαλέα και διαρκής. Ο Μαρινάκης είναι μια απειλή για το βρόμικο σύστημα της νέας διαπλοκής και γι’ αυτό επιχειρούν να τον αποδομήσουν χρησιμοποιώντας βρόμικες και καθεστωτικές πρακτικές.

Η επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη θα κλιμακωθεί όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει το άλλοθι της συντριβής και νομίζει ότι το βρήκε.

Την επόμενη της ήττας θα αρχίσει τα γνωστά παραμύθια ότι τον έριξε ο Μαρινάκης.

Το ίδιο έκαναν και άλλοι πρωθυπουργοί όταν έχαναν τις εκλογές, αλλά με πολιτισμένο τρόπο. Εκείνοι έλεγαν γενικά και αόριστα ότι τους έριξαν τα διαπλεκόμενα.

Τώρα, για ό,τι συμβαίνει στη δημόσια ζωή, φταίει ο Μαρινάκης.