Η «ανανέωση» γίνεται πράξη από τον ΣΥΡΙΖΑ

28
Νέα επίθεση της Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την εκλογή του Αντώνη Κοτσακά στην πρώτη θέση του ανώτατου κομματικού οργάνου του κυβερνώντος κόμματος.

Με ειρωνική διάθεση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω πηγών του, παραθέτει μία σειρά γεγονότων, τα οποία θεωρεί ότι αποδεικνύουν πως το μόνο που ενδιαφέρει το ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή στην εξουσία και σε καμία περίπτωση η ανανέωση και η πρόοδος στη χώρα.

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας:

“Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει το «παλαιό πολιτικό σύστημα», υιοθετεί τις χειρότερες πρακτικές του και τα χειρότερα στελέχη του.

Παρουσιάζεται ως «νέο» κόμμα, αλλά είναι φτιαγμένο από τα πιο παλιά και φθαρμένα πολιτικά υλικά:

- Κατηγορούν το «παλαιό κομματικό σύστημα» και την ίδια ώρα έχουν γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και εκλέγουν πρώτο σε σταυρούς στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος τον Αντώνη Κοτσακά, δηλαδή το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου.

- Κατηγορούν τις «κακές μνημονιακές» κυβερνήσεις, αυτοί που στη συνέχεια έκαναν βουλευτές και υπουργούς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνίστησαν στις κυβερνήσεις που κατηγορούσαν. Όπως τις κυρίες Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Τζάκρη και τους κ. Μπόλαρη, Μιχελογιαννάκη και Παραστατίδη.

- Έχουν απορροφήσει και συμμαχήσει με τα χειρότερα στοιχεία του συνδικαλιστικού χώρου. Τους Καλφαγιάννηδες της ΠΟΣΠΕΡΤ. Τους Μπαλασόπουλους των ΟΤΑ. Τους Φωτόπουλους της ΔΕΗ. Όχι μόνον δεν άλλαξαν το παλιό, αλλά στήριξαν και ταυτίστηκαν με τη χειρότερη εκδοχή του.

- Μιλάνε για τα παλαιά κόμματα και προσπαθούν να εγείρουν θέμα για τα οικονομικά τους, όταν έχουν κάνει υπουργό την πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη για τα οικονομικά του, κ. Ξενογιαννακοπούλου. Και όταν είναι σε φανερή πλέον σύμπλευση με τον άλλο πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον κ. Ραγκούση. Να θυμηθούν να τους φωνάξουν για εξηγήσεις την επόμενη φορά που θα μιλήσουν για το θέμα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο υιοθετεί τα παλιά υλικά του πολιτικού συστήματος, αλλά και η πολιτική του επίσης αναπαράγει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος:

- Στο δημόσιο τομέα «διαπρέπουν» σε διορισμούς ημετέρων, φωτογραφικές διατάξεις και πελατειακές λογικές.

- Στη Δικαιοσύνη βλέπουμε πρωτοφανείς παρεμβάσεις, ανεπίτρεπτες για ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα, τις οποίες καταγγέλλουν οι ίδιες οι δικαστικές ενώσεις.

- Στην Εκπαίδευση χαράσσουν πολιτική με γνώμονα όχι το πώς θα κάνουν καλύτερα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια των παιδιών μας, αλλά το πώς θα κερδίσουν ψήφους με ρουσφετολογικες μικροδιευθετήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η απάντηση στην κρίση, είναι το αποτέλεσμα της κρίσης. Είναι ένα πολιτικό συνονθύλευμα λαϊκισμού που παριστάνει την κυβέρνηση, έχοντας στις τάξεις του τα πιο φθαρμένα υλικά που γνώρισε ο τόπος πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης. Η Ελλάδα, όμως, θα γυρίσει σελίδα, θέλει - δεν θέλει αυτό το μόρφωμα λαϊκιστών, ιδεοληπτικών και καιροσκόπων που έχουν καταδικάσει τη χώρα μας σε τέλμα εδώ και τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα, τη δίωξη του Νίκου Παπαθανάση είχε προαναγγείλει ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ενώ ο ίδιος δεν είχε λάβει καν κλήση από τη Δικαιοσύνη.

Ο Γιώργος Θωμόπουλος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές του 2016, βρέθηκε κατηγορούμενος μετά από συμπληρωματικό πόρισμα της κας Παπασπύρου, όταν αποφάσισε να πραγματοποιήσει εσωτερικό έλεγχο στην ΣΤΑΣΥ προκειμένου να διαπιστώσει εαν πράγματι υπεξαιρέθηκε το ποσό αυτό.

Ο εσωτερικός έλεγχος έδειξε πως το ποσό που έλειπε από τα ταμεία της εταιρείας ήταν 16.000 ευρώ και όχι 1,2 εκατομμύρια ευρώ, όπως υποστήριζαν οι γενικοί επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων μάλιστα κατάληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις πως υπαιξερέθηκαν χρήματα από το Μετρό, και για το λόγο αυτό, καταδίκασε κατά πλειοψηφία 3 από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους σε ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή, για υπεξαγωγή εγγράφων της εταιρείας.

Το αδίκημα της υπεξαγωγής αφορά στο γεγονός πως οι 3 καταδικασθέντες, που εργάζονταν ως επόπτες στην ΣΤΑΣΥ, κατέστρεψαν εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας τα οποία αποτύπωναν συμφωνίες μεταξύ εκδοτών και καταμετρητών για την πώληση εισιτηρίων”.