Η αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη κλειδί για την αντιμετώπιση των κρίσεων

131
Η αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη κλειδί για την αντιμετώπιση των κρίσεων

Δεν αφήνει λεπτό να πάει χαμένο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση ή να διαχειριστεί την πανδημία. Όπως έπραξε στην πρώτη φάση της πανδημίας, έτσι και τώρα ο πρωθυπουργός πήρε άμεσες αποφάσεις αφού πρώτα άκουσε τους ειδικούς επί της έξαρσης της πανδημίας, στη σκιά της εκτόξευσης των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά του σε μείζονα θέματα συνιστούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τον ίδιο και αποτελούν ένα θετικό παράδειγμα για τους υπουργούς, κυρίως για εκείνους που δεν μπορούν να ακολουθήσουν το γρήγορο πολιτικό βηματισμό του.

Το μοντέλο διαχείρισης κρίσεων του Μεγάρου Μαξίμου έχει έως σήμερα αποδώσει καρπούς και έχει  δημιουργήσει μία νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και της κοινής γνώμης που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις τόσο με την υψηλή δημοφιλία, όσο και με την αποδοχή των πολιτών στην ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Τα νούμερα που καταγράφει η κυβερνητική παράταξη σε όλες τις μετρήσεις εν  μέσω των ισχυρών αναταράξεων σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, αποτελεί ένα πρωτοφανές παράδειγμα ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας ενός πολιτικού οργανισμού ο οποίος βρίσκεται πραγματικά στη δίνη του κυκλώνα.

Σ’ αυτό το επίτευγμα καθοριστικό ρόλο έχει διαδραματίσει ο επικεφαλής της προσπάθειας, θέτοντας τον πήχη για τους συνεργάτες του ψηλά και ζητώντας αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του κυβερνητικού έργου.

Εξάλλου, ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο συνιστά ένα καλό παράδειγμα το πώς η αξιολόγηση μπορεί να επηρεάσει ευεργετικά την λειτουργία ενός οργανισμού.  

Η αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη κλειδί για την αντιμετώπιση των κρίσεων