Η απότομη «ανηφόρα» του Ανδρουλάκη με φόντο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

320

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη με φόντο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Και τούτο, διότι, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής από τη μια έχει να αντιμετωπίσει την πίεση που δέχεται από τα στελέχη που τον στηρίζουν, οι οποίοι του ζητούν να βγει μπροστά και να συγκρουστεί με τη Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τις οργανωτικές διαδικασίες που προτείνει για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ενώ από την άλλη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για την πρόκληση εσωστρέφειας και την υπονόμευση των προσπαθειών για την επανεκκίνηση του χώρου.

Άλλωστε, είναι ακόμα νωπές μνήμες από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τον Απρίλιο του 2017, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης και η ομάδα του προκάλεσαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη, αμφισβητώντας την διαδικασία του Συνεδρίου της Δημοκρατικής παράταξης, μέσω της κατάθεσης διαφορετικής πρότασης.

Γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση της ηγετικής ομάδας από τη συνεδρίαση, στην καρατόμηση του Στέφανου Ξεκαλάκη από τη θέση του Γραμματέα και στην προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο γίνεται με δυόμιση χρόνια καθυστέρηση.

Την εποχή εκείνη ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε κατηγορηθεί για «τυφλή» σύγκρουση, που γυρίζει το κόμμα σε εσωστρέφεια και έκανε πολύ καιρό να ξεπεράσει τα απόνερα. Αυτό φοβάται και σήμερα και αυτός είναι ένας από του λόγους που θέλει πρώτα να ζυγίσει όλα τα δεδομένα, τα υπέρ και τα κατά μιας νέας σύγκρουσης, ώστε να πράξει ανάλογα.

Όσο βέβαια καθυστερεί να πάρει αποφάσεις, ο πολιτικός χρόνος κυλά εναντίον του και κινδυνεύει να τον ξεπεράσουν οι εξελίξεις, αλλά και να δει τα στελέχη που τον στηρίζουν να του «γυρίζουν την πλάτη» και να στρέφονται προς άλλες κατευθύνσεις.