Η Αστυνομία προχωράει σε μεταθέσεις αστυνομικών παρά τις αντιδράσεις

110
Συνδικαλιστές καταγγέλλουν ρουσφέτια και στην Αστυνομία

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις και τις καταγγελίες η Αστυνομία προχωράει σε μεταθέσεις αστυνομικών.

Το ανώτερο συμβούλιο μεταθέσεων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας συνεδριάζει τυπό τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για τη χρονική στιγμή και τους λόγους.

Ήδη, η είδηση της πραγματοποίησης του συμβουλίου προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών, οι οποίοι κάλεσαν την Κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την όπως αποκάλεσαν: «απόπειρα να βολέψει ημέτερους με παράνομες προεκλογικές μεθοδεύσεις».

Ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών, Γιάννης Κατσιαμάγκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι πρόκειται «για ανήθικες ενέργειες που θυμίζουν τους διορισμούς των τελευταίων ημερών στην Βουλή».

«Γίνεται ανήθικα για το βόλεμα, προφανώς, των ημετέρων», ανέφερε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ότι το αρχηγείο έχει συγκαλέσει συνεδρίαση των δύο συμβουλίων μεταθέσεων, λίγο πριν την διάλυση της Βουλής λόγω Εκλογών, μολονότι βάσει νόμου οι σχετικές αποφάσεις έπρεπε να είχαν ληφθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Πρωτοφανή, απαράδεκτη και καταδικαστέα χαρακτήρισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος την εξυπηρέτηση ημετέρων, όπως την αποκάλεσε, στην Αστυνομία με τις μεταθέσεις των αξιωματικών, η οποία, όπως τόνισε, πλήττει ευθέως την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ υπονομεύει το ηθικό των στελεχών της με την ωμότητα της κομματικής μεροληψίας της ηγεσίας της.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «να ακούσει τις εύλογες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των αστυνομικών και να ακυρώσει πάραυτα την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων».