Η Αυστρία παραχωρεί στην Ελλάδα 181 κοντέινερ για διαμονή προσφύγων (Photo)

303

Πάνω από 180 ειδικά κοντέινερ παραχωρεί η Αυστρία στην Ελλάδα για τη διαμονή και την υγειονομική φροντίδα προσφύγων και μεταναστών.

Συγκεκριμένα, εκατόν ογδόντα ένα ειδικά κοντέινερ για τη διαμονή και υγειονομική φροντίδα μεταναστών και προσφύγων θα διατεθούν από την αυστριακή κυβέρνηση στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, και του υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νέχαμερ.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, προκειμένου να διατεθούν κοντέινερ, έτσι διαμορφωμένα, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες διαμονής και υγειονομικής παρακολούθησης προσφύγων και μεταναστών και στη σχετική τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε να προχωρήσουν αμέσως οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου τα κοντέινερ να φτάσουν το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, «η συνεργασία των δύο Κυβερνήσεων αποσκοπεί στην έγκαιρη προετοιμασία για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών του συνδυασμού μεταναστευτικού και πανδημίας».

Η Αυστρία παραχωρεί στην Ελλάδα 181 κοντέινερ για διαμονή προσφύγων