Η αυτοψία του Μητσοτάκη και ο Χαρδαλιάς

165

Πετώντας μ΄ένα Σούπερ Πούμα της Πυροσβεστικής και συνοδευόμενος από τους Τάκη Θεοδωρικάκο και Νίκο Χαρδαλιά, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία πάνω από τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας.

Εν συνεχεία προήδρευσε σε σύσκεψη τοπικών παραγόντων. Από τη σύσκεψη αυτή ξεχώρισα και τούτα: Την εντολή που έδωσε να μεταβούν την Τρίτη τρεις υπουργοί (Σταϊκούρας, Καραμανλής, Βορίδης) στην Εύβοια για καταγραφή των ζημιών αλλά και για αποζημιώσεις. Την εντολή για την ανακατασκευή δύο γεφυριών στο Βασιλικό (πάνω από τον Λήλαντα ποταμό) που καταστράφηκαν και την επιδιόρθωση μέσα σε 24ώρες άλλων δύο γεφυριών που είχαν ως αποτέλεσμα να κόψουν την Εύβοια στα δύο και να ήταν αδύνατη η πρόσβαση από τη στεριά.

Την οδηγία για να κατασκευαστεί επιτέλους η περιφερειακή παράκαμψη της Χαλκίδας ώστε να μην κόβεται στη μέση η πόλη σε περίπτωση θεομηνίας και η δήλωση- κάλυψη του Χαρδαλιά για το 112 που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών όταν είπε ότι εάν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών: «Ο κύριος Χαρδαλιάς έχει την απόλυτη προσωπική μου στήριξη στον αγώνα τον οποίο κάνει», είπε από τη Χαλκίδα ο Πρωθυπουργός για να συμπληρώσει ότι η Πολιτική Προστασία τους τελευταίους μήνες δίνει πολλαπλές μάχες σε πολλά επίπεδα.