Η δημόσια υγεία και τα self tests πάνω από συντεχνιακά συμφέροντα

100

Αλγεινή εντύπωση στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία προκαλεί η αναίτια αναστάτωση που προκλήθηκε από την απόφαση συνδικαλιστικών οργάνων των φαρμακοποιών να σταματήσουν τη δωρεάν χορήγηση των self tests στους εργαζόμενους πριν καν ενεργοποιηθεί η εναλλακτική οδός απόκτησης τους.

Η κόντρα μεταξύ του υπουργείου και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που επιχειρούν να ασκήσουν μ αυτό τον τρόπο πίεση δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους πολίτες που στην παρούσα φάση με τη συμμετοχή τους βάζουν πλάτη για τον έλεγχο της πανδημίας.

Από τη μία πλευρά, ο συγκεκριμένος κλάδος οφείλει να καταλάβει ότι δεν είναι ώρα για επαναστατική γυμναστική, ενώ από την άλλη το αρμόδιο υπουργείο χρειάζεται άμεσα να ενεργοποιήσει τον εναλλακτικό τρόπο προμήθειας των self tests προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αναστάτωση στην κοινή γνώμη που πλήττει και τη σχέση εμπιστοσύνης που με τόσο κόπο χτίστηκε το προηγούμενο διάστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που από το ξεκίνημα ανέλαβε προσωπικά το μεγάλο στοίχημα αντιμετώπισης της πανδημίας έχει δώσει σαφείς εντολές για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μην αφήνονται λάθος εντυπώσεις στην κοινωνία την ώρα που η Κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην ολική επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις κατέδειξαν μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες βρίσκονται στα όρια τους μετά από τις ισχυρές αναταράξεις που βίωσαν το τελευταίο δεκαπεντάμηνο και αυτός είναι ένας παράγοντας που χρειάζεται να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Στο πλαίσιο αυτό, η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα συνιστά πρώτη προτεραιότητα για το πρωθυπουργικό γραφείο για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της επιστροφής στην κανονικότητα.