Η έξυπνη στρατηγική Μητσοτάκη, η στήριξη στους εργαζόμενους και ο εκνευρισμός του ΣΥΡΙΖΑ

164

Η απόφαση της Κυβέρνησης να στηρίξει τους εργαζόμενους καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και η επιλογή να προχωρήσει σε νέα ριζοσπαστικά μέτρα προς όφελος τους έχουν εύλογα προκαλέσει εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου.

Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα στην αγωνιώδη προσπάθεια του να υπερασπιστεί το ακροατήριο που θεωρεί κατά παράδοση προνομιακό του χώρο, επιδίδεται καθημερινά σε επιθέσεις εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου σπέρνοντας με την προσφιλή τακτική του fake news και διακινώντας σενάρια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οπαδός της διεύρυνσης και της αύξησης της εκλογικής επιρροής από τη μία, αλλά και υπηρετώντας πολιτικές με εθνικό πρόσημο στοχεύει στο να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας.

Στην αντίπερα όχθη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον εκνευρισμό και την αβεβαιότητα για το πολιτικό τους μέλλον αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την επέλαση Μητσοτάκη σ΄αυτά τα κοινά, αν και θα ήλπιζαν ότι η κοινή γνώμη θα ξεχάσει τους νόμους και τα μέτρα που πέρασαν κατά τη διάρκεια της δικής τους διακυβέρνησης με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να χάσουν ένα σημαντικό μέρος από το εισόδημα τους.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι κινήσεις του κ. Μητσοτάκη σε στοχευμένα ακροατήρια του διασφαλίζουν υψηλά ποσοστά αποδοχής ακόμη και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων και παρέχουν την πολυτέλεια στο κυβερνητικό επιτελείο να μεγαλώνει τη δεξαμενή των εν δυνάμει ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, εξέλιξη που μπορεί να αποβεί καθοριστική όχι μόνο για μία νέα ενδεχόμενη  νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την επίτευξη εκ νέου της αυτοδυναμίας που αποτελεί και το μεγάλο ζητούμενο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Υπό αυτές τις συνθήκες η αντιμετώπιση της έξυπνης στρατηγικής Μητσοτάκη από τους ινστρούχτορες του ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται ένα δύσκολο εγχείρημα από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας παραμένει κολλημένος σε ξύλινες αντιλήψεις και σε πολυδοκιμασμένες τακτικές του παρελθόντος που αναβλύζουν παλαιοκομματισμό.