Η Ελλάδα στο επίκεντρο του Eurogroup αύριο στις παγωμένες Βρυξέλλες - Τι θα ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών;

568
Η Ελλάδα στο επίκεντρο του Eurogroup αύριο

Στις Βρυξέλλες και στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup έχουν το βλέμμα το Μέγαρο Μαξίμου και το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναχωρεί απόψε για τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση σήμερα με τον κ. Paolo Gentiloni, τον νέο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων.

Στο περιθώριο του αυριανού Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ιρλανδό ομόλογό του κ. Paschal Donohoe και με άλλους αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών. Στην ελληνική πλευρά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα του αυριανού Eurogroup.

Η στρατηγική του Χρήστου Σταϊκούρα στην παγωμένη με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν βελγική πρωτεύουσα επικεντρώνεται σε δύο βασικούς στόχους:

Πρώτον, η Κυβέρνηση διεκδικεί την επιβεβαίωση της θετικής αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία και δεύτερον, αυτό να συνοδευτεί από την εκταμίευση της υπο-δόσης των κερδών από τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μία τέτοια  εξέλιξη θα άνοιγε το δρόμο για παραπάνω θετικές ειδήσεις για τους πολίτες... και θα έκλεινε έναν πρώτο δυναμικό κύκλο για το οικονομικό επιτελείο με θετικές ειδήσεις που αλλάξουν το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας και την εικόνα στο εξωτερικό.