Η ένοχη σιωπή του Μαξίμου για τις αποκαλύψεις Κοτζιά περί Σόρος (εικόνες+Video)

91

Παγωμάρα αλλά και αμηχανία έχουν προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου οι απίστευτες αποκαλύψεις του Νίκου Κοτζιά για τα όσα ειπώθηκαν στο επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο.

Η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης γύρω από τις καταγγελίες του πρώην ΥΠΕΞ ότι ο Πάνος Καμμένος έκανε αναφορά για χρηματισμό από τον Τζορτζ Σόρος έτσι ώστε η κυβέρνηση να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό πολιτικό, αλλά και δικαστικό ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να παρέμβει και η Δικαιοσύνη αλλά και η ίδια η κυβέρνηση να απαντήσει υπεύθυνα.

Αν και εχθές, Καμμένος και Παπαγγελόπουλος έκαναν αναφορές στο θέμα, κανένας από τους δύο δεν απάντησε επί της ουσίας στις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά.

Ο υπουργός Αμυνας, που είναι εξαφανισμένος τις τελευταίες ημέρες, απλώς υιοθέτησε άρθρο συγκεκριμένης ιστοσελίδας η οποία επιτέθηκε με σαφή υπονοούμενα και στον πρώην ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για «αρλεκίνους» και «συκοφάντες».

Ο δε Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε στη Βουλή: «Αυτό δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική, η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει ότι είναι σωστό, το κάνει με θάρρος, αναλαμβάνει προσωρινά θέλω να πιστεύω το πολιτικό κόστος και να πληρώσει επειδή θεωρεί ότι κάνει αυτό που είναι καθήκον της;»

«Μήνυμα» και προς τον Πάνο Καμμένο όμως έστειλε σήμερα και η εφημερίδα «Αυγή» η οποία στην πρώτη σελίδα της κάνει λόγο για «ψεκασμένες θεωρίες». Και δεν εννοεί τον Νίκο Κοτζιά, αλλά εφόσον εννοεί τον Πάνο Καμμένο τότε πράγματι όλα όσα καταγγέλλονται έχουν συμβεί στο υπουργικό συμβούλιο.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμιά απάντηση από την Κυβέρνηση ενώ είναι φανερή και μία προσπάθεια απαξίωσης του Νίκου Κοτζιά, υποβαθμίζοντας το θέμα,

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξή του στην Κρήτη, αναφερόμενος στο επεισόδιο στο υπουργικό ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια.

Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».

Το ποσό, μάλιστα, από την πλευρά του Σόρος υποτίθεται ότι είναι 50 εκατομμύρια. Και σε αυτό έρχεται να προστεθούν τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Η «τορπίλη» που έριξε ο πρώην ΥΠΕΞ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, παραμένει αναπάντητη και το σιωπητήριο από το Μαξίμου δείχνει ενοχή. Μάλιστα, στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν τα κόμματα χθες τα οποία ζήτησαν απαντήσει, η κυβέρνηση προσπαθούσε να κάνει συμψηφισμούς και να καλύψει το ένα σκάνδαλο με αυτό του Γιάννου Παπαντωνίου.

Επικοινωνιακά οι χειροπέδες στον πρώην υπουργό και οι πανηγυρισμοί Πολάκη μπορούν να βρουν ένα ακροατήριο, ωστόσο, οι καταγγελίες Κοτζιά είναι εδώ και περιμένουν κάποιον να την αντικρούσει.

Οσο η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει, τόσο δημιουργείται η εντύπωση ότι πράγματι κάτι πολύ σοβαρό έχει συμβεί.

Στο Μαξίμου σκέφτονται να αντικρούσουν τις κατηγορίες με τη θεωρία της «συνωμοσιολογίας». Ισως να υποστηρίξουν ότι αυτά δεν ειπώθηκαν ποτέ κι ότι είναι αποτέλεσμα της πίκρας του κ. Κοτζιά.

Ωστόσο, υπάρχουν και γραπτά και ηχητικά πρακτικά από το υπουργικό συμβούλιο που θα μπορούσαν να δοθούν ώστε να μην υπάρχει καμιά σκιά για δωροδοκία ολόκληρης της κυβέρνησης από τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Επίσης, θα μπορούσε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος να απαντήσει αν στην υψηλών τόνων σύγκρουσή του με τον πρώην ΥΠΕΞ μίλησε για χρηματοδότηση από τον Σόρος αλλά και για μυστικά κονδύλια που χρησιμοποιήθηκαν με σκοπό να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.
Τα είχε ξαναπεί

Δεν είναι η πρώτη φορά που έκανε αναφορά στον Σόρο ο Καμμένος

Θα πρέπει εδώ να θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν από το υπουργικό ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική συνέντευξή του, είχε αναφερθεί στο θέμα, επιτιθέμενος στην Εφημερίδα των Συντακτών αλλά και αφήνοντας πολύ σοβαρά υπονοούμενα.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ στις 15 Οκτωβρίου είχε πει: «Για τον Τζ. Σόρος που έχει μοιράσει δισεκατομμύρια εδώ και δεκαετίες σε όλες τις αλυτρωτικές οργανώσεις των Σκοπιανών δεν μιλά κανένας.

Τον Σόρος που συκοφαντούσε την Ελλάδα παρουσιάζοντας την ως «μπαμπούλα» των Βαλκανίων. Και θα δείτε πολλά το επόμενο χρονικό διάστημα.»

Ο ίδιος είχε με tweet πει: «Η Εφημερίδα των Συντακτών εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα» .

Επίσης, ακόμη και προτού ο Νίκος Κοτζιάς βγει και μιλήσει ξεκάθαρα για τα όσα υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο, κανείς δεν είχε διαψεύσει τις διαρροές ότι ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε στον Σόρος και στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, αναγκάζοντας τον Νίκο Κοτζιά να αποχωρήσει.