Καθαρή εντολή διακυβέρνησης από τον λαό στον Κυριάκο Μητσοτάκη

251
Οι προσωπικές ευθύνες του Τσίπρα για το Κράτος της Ανομίας

Στο διχαστικό κλίμα επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας, που μιλώντας στο Ζάππειο μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, που ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα με 39,85% και 158 έδρες…

Του Τάσου Παπαδόπουλου 

Η Αυτοδυναμία είναι γεγονός, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί τα δεκανίκια κανενός για να κυβερνήσει.

Στην γεμάτη δηλητήριο ομιλία του, μίλησε για πρόσκαιρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και με νωπά τα αποτελέσματα, πριν καν το μελάνι στεγνώσει που λένε, είπε ότι σύντομα θα επιστρέψει στην εξουσία.

Αυτά τα λόγια προμηνύουν συνέχιση της διχαστικής  πολιτικής, με αναφορές στον εμφύλιο, που φαίνεται να είναι σημείο που γοητεύει την ψευτοαριστερά του Τσίπρα, που κατηγορεί τους αντιπάλους της για πράγματα, που δεν λένε και δεν έχουν απ' ότι φαίνεται να πράξουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε επίσης μετασχηματισμό του κόμματός του, πράγμα που σημαίνει επιχείρηση μετατροπής του σε προσωποπαγές κόμμα, παρά το γεγονός της «ηρωικής» φράσης του, για την προσωπική ανάληψη ευθυνών, για την απώλεια της ιδιαίτερα προσφιλούς σε αυτόν εξουσίας.

Προανήγγειλε επίσης ότι θα σηκωθεί και πάλι. Το ερώτημα είναι αν θα λειτουργήσει ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, ή αν θα αποδοκιμάσει τους Ρουβίκωνες, αν θα εγκαταλείψει τα διχαστικά συνθήματα.

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, είπε ότι θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, μίλησε για ενότητα και σκληρή δουλειά και επέμεινε στις βασικές του θέσεις που είναι η ανάπτυξη νέες και καλά πληρωμένες δουλειές και έμφαση σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια.

Σεμνός και ταπεινός ο ένας, παρά την καθαρή σημαντική νίκη του, αλαζόνας και πάλι ο άλλος, που έκανε το πολιτικό ατόπημα, να ρωτήσει από το μπαλκόνι το ακροατήριο του, αν θα ψηφίσουν το γιό του εφιάλτη...

Υ.Γ. Στα σημαντικά θετικά, μεταξύ των άλλων, των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι η έξοδος από το ελληνικό Κοινοβούλιο της φασιστικής Χρυσής Αυγής, που σημαίνει νίκη της Δημοκρατίας. Βεβαίως εντός βρέθηκαν δύο κόμματα που εκφράζουν τον ανορθολογισμό και μένει να δούμε πως θα συμπεριφερθούν Κοινοβουλευτικά.