Η επιστολική ψήφος στο τραπέζι της συνάντησης Τσίπρα - Τασούλα

110

Συνάντηση με αντικείμενο τη λειτουργία της Βουλής, είχαν το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του κ. Τσίπα, έγινε σε «πολιτισμένο κλίμα» με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφράζει την ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι ψηφοφορίες στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετέφερε στον πρόεδρο τη θέση του κόμματός του πως θα πρέπει να γίνεται χρήση της τεχνολογίας και του γνωστού πια συστήματος webex προκειμένου οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να μην είναι ενήμερες για τις προθέσεις των βουλευτών πριν πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

Από την πλευρά του ο κ. Τασούλας, σημείωσε πως όταν το σύστημα δοκιμάστηκε διαπιστώθηκαν πολλά κενά στη λειτουργία του, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε προβλήματα ακόμα και της μη επαρκούς αποτύπωσης των αποτελεσμάτων. Μάλιστα φέρεται να παρέδωσε και στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ την γνωμάτευση της επιστημονικής υπηρεσίας που επικυρώνει τη λειτουργία της επιστολικής ψήφου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος παρουσίασε στοιχεία βάσει των οποίων οι εκπρόθεσμες τροπολογίες έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ενώ μόλις ένα νομοσχέδιο κατατέθηκε ως κατεπείγον για το 2020.