Η επόμενη μέρα των κορωνο-εμβολίων

187
Βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, ας κάνουμε τον σταυρό μας.

Ο πλανήτης στενάζει από την πανδημία του κορωνοϊού και η αντίστροφη μέτρηση για την προώθηση των εμβολίων έχει αρχίσει. Εντός του 2021 και μέσα σε μερικούς μήνες θα υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες για τη θωράκιση τουλάχιστον του μισού πληθυσμού της Γης.

του Λουκά Γεωργιάδη

Μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον από τις προηγμένες χώρες, οι οποίες θα πρέπει να συμμαζέψουν και τις οικονομικές ζημίες που έχουν υποστεί. Επιπλέον, η υγειονομική θωράκιση θα αποτελέσει επιτακτικό αίτημα για να αποφευχθεί μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, που θα μπορούσε να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, κατ΄ αναλογία των όσων ακολούθησαν μετά την ισπανική γρίπη του 1918. Και μπορεί να νομίζουμε ότι λόγω της βαθιάς ύφεσης βρισκόμαστε στον σκληρό πυρήνα της κρίσης, ωστόσο, τα δύσκολα τα έχουμε μπροστά μας. Έχουμε μπροστά μας 6-12 δύσκολους μήνες με υγειονομικά σκαμπανεβάσματα και με έντονη την ανησυχία για τον βαθμό διείσδυσης του εμβολιασμού στον πληθυσμό, ώστε να επιτευχθεί η λεγόμενη "ανοσία της αγέλης".

Το πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία θα είναι ακόμη μεγαλύτερο όσο θα καθυστερεί ο εμβολιασμός μεγάλων τμημάτων του παγκόσμιου πληθυσμού. Αν μας δίδαξε κάτι ο κορωνοϊός είναι ότι δεν καταλαβαίνει από εποχές. Δεν είναι μια απλή... γριπούλα, αλλά ένας "φονιάς" που αφαιρεί ζωές διαλύοντας πνεύμονες, σκοτώνοντας στην κυριολεξία τους πιο ευάλωτους και αφήνοντας... κουσούρια στους περισσότερους από αυτούς που προσβλήθηκαν, αλλά είχαν την τύχη να κερδίσουν το στοίχημα της ζωής. Άρα, μελλοντικά θα δούμε τα δημόσια και ιδιωτικά συστήματα ασφάλισης να... βογκάνε, καθώς η αντιμετώπιση των παράπλευρων βλαβών που προκαλεί αυτός ο βιολογικός "δολοφόνος", θα απαιτήσει παγκοσμίως εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ή ευρώ, αν θέλουμε να μιλάμε με όρους βασικών νομισμάτων της υφηλίου.

Διαβάστε την συνέχεια στο Moneypress.gr