Η φιλολογία με τους παράνομους μετανάστες

42

Η ιστορία με τους παράνομους μετανάστες πρέπει να σταματήσει. Δεν πρόκειται για τον ανθρωπισμό μας. Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι δεν πρόκειται για 1000 μετανάστες.

Πρέπει να δούμε επί τέλους την αλήθεια: το 80% του πληθυσμού της βόρειας και κεντρικής Αφρικής, όπως και το αντίστοιχο ποσοστό της Μέσης Ανατολής, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν, ακόμη κι ένα μέρος του πληθυσμού της Ινδίας θέλουν να έλθουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Του Παναγιωτη Δρακόπουλου

Μιλάμε για αριθμό μεταναστών άνω από 250 εκατομμυρίων. Όλοι αυτοί δεν θέλουν να πάνε στην Αραβία, ή στη Ρωσία ή στην Κίνα αλλά στην Ευρώπη.

Άρα, το θέμα δεν είναι πόση είναι η ανθρωπιά μας, δεν είναι πόσους χωράει η Μυτιλήνη και η Χίος και η Λαμπεντούζα. Το θέμα είναι πόσους χωράει η Ευρώπη. Οι ανθρωπιστές μας λένε: να τους φιλοξενήσουμε. Αλλά το ζήτημα είναι απλό: πρέπει να βγείτε εσείς στο δρόμο και να μπουν στο σπίτι σας οι μετανάστες.

Ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα είναι περίπου 500 εκατομμύρια. Από αυτά τα 50 εκατομμύρια είναι ήδη μετανάστες. Αντέχουμε άλλα 250 εκατομμύρια;

Τα θέματα δεν είναι λίγα. Που θα μείνουν αυτά τα εκατομμύρια των μεταναστών; Τι θα φάνε; Που να κάνουν τις προσωπικές τους ανάγκες; Που θα βρουν δουλειά, να δουλέψουν για να ζήσουν; Σε ποια νοσοκομεία θα καταφύγουν όταν αρρωστήσουν ή θέλουν να γεννήσουν; Ποιο κράτος μπορεί να πληρώσει τα φάρμακά τους;

Να προχωρήσω; Η κουλτούρα τους είναι τελείως διαφορετική από τη δική μας. Βλέπουν το κορίτσι με το καυτό σορτσάκι και λένε είναι πόρνη, συμπεριφέρονται δε αναλόγως. (Δείτε στατιστικά και μετά κλάψτε.) Ο γάμος είναι τελείως διάφορος. Η περί δικαιωμάτων του ανθρώπου φλυαρία μας δεν τους ενδιαφέρει καθόλου εκτός εάν είναι για να πάρουν επίδομα κλπ. Ποιοί από μας μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι διαφορές πολιτισμού είναι μέγα και πιεστικό πρόβλημα;

Να προσέξουμε και το άλλο: εμείς οι Ευρωπαίοι δεν είμαστε το άνθος της γης. Αρκετές χιλιάδες Ευρωπαίων ζουν από την παράνομη είσοδο μεταναστών. Δεν είναι μόνον τα χρήματα για να σε φέρουν. Είναι το εμπόριο παιδιών και εφήβων.

Είναι τα κορμιά των μεταναστών που τα όργανά τους τα βγάζουν και τα πωλούν. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση υγείας μόνο σε ένα χρόνο (το 2005) έγιναν σε 91 χώρες (κυρίως της Δύσης βέβαια) 66.000 μεταμοσχεύσεις νεφρών, 21.000 ήπατος, 6.000 καρδιάς, και να αρκεσθώ σε αυτά. Ο ανθρωπισμός σας δεν υποψιάζεται ότι όλες αυτές οι μεταμοσχεύσεις δεν μπορεί να έγιναν με συγκατάθεση; Η ιστορία της λαθρομετανάστευσης είναι ένας τζίρος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Το έχετε σκεφθεί;

Πάρα πολλές διασημότητες τρέχουν να συμπαρασταθούν στους μετανάστες με επισκέψεις και δηλώσεις, ακόμη και ο Πάπας. Αλλά κανείς από αυτούς δεν έχει προτείνει πέραν του να δείξουμε ανθρωπισμό, πως, με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Δεν είμαι ακροδεξιός, δεν είμαι ρατσιστής, δεν είμαι ισλαμοφοβικός, είμαι όμως και λάτρης της παράδοσής μας και πέραν από ιδεολογίες ρεαλιστής.

Και είθε να γινόταν από όσους είναι αναγκαίο ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν είναι πεδίο ασκήσεως των ανθρωπιστικών μας ιδανικών αλλά θέμα ποινικό και πολιτισμού.

Κι ο πολιτισμός δεν είναι ψιλά γράμματα. Είναι αυτό που χιλιάδες χρόνια τώρα το λένε Ψυχή.