Η Γαλλία δίνει... ρέστα για τον Τσίπρα

21
Πως η «μετριοκρατία» ισοπεδώνει τη χώρα

Οι Γάλλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφευχθεί μία οδυνηρή εκλογική ήττα του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογικές αναμετρήσεις τού 2019.

«Η επίσημη Γαλλία κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα και οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της έχουν πιάσει τόπο», μάς λέει ανώτατο στέλεχος γαλλικής επιχείρησης στην Ελλάδα η οποία έχει πάρει μηνύματα να είναι ευνοϊκή προς την ελληνική κυβέρνηση.

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Από την πλευρά του, συνάδελφος του περιοδικού Λε Πουέν, το οποίο πριν δύο μήνες έπλεκε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, μάς τόνιζε ότι «ο πρόεδρος Μακρόν όχι μόνον δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, αλλά θεωρεί ότι πρέπει να αποφευχθεί και μία σοβαρή ήττα του Τσίπρα.

Πιστεύει δε ότι ο τελευταίος είναι πολύ πιο κοντά στις μακρονικές θέσεις για την Ευρώπη και το μέλλον της απ’ ό,τι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπό αυτό το πρίσμα η επίσημη Γαλλία θα έβλεπε με καλό μάτι μία φιλοευρωπαϊκή κεντροαριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα υπό τον Αλέξη Τσίπρα…».

Σήμερα, βέβαια, μετά την τραγωδία των τελευταίων πυρκαγιών με τους 94 μέχρι στιγμής νεκρούς, τα σχέδια αυτά έχουν κάπως διαφοροποιηθεί. Αλλά και πάλι οι Γάλλοι τείνουν χείρα βοηθείας στον πρωθυπουργό. Εικάζεται, έτσι, ότι οι αναφορές του Αλ. Τσίπρα στην κλιματική αλλαγή ως υπεύθυνης για τις πυρκαγιές, μαζί με τα αυθαίρετα, είναι γαλλικής εμπνεύσεως και μένει να αποδειχθεί αν το ίδιο ισχύει και για την «ανακάλυψη» του Γερμανού κ. Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ –υποτίθεται κορυφαίου ειδικού επιστήμονα και μελετητή αίτιων πυρκαγιών.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο Γερμανός καθηγητής, μετά από πρόταση που τού έκανε η Ελλάδα, θα συγκροτήσει διεθνή επιτροπή η οποία θα αναζητήσει τα αίτια της πυρκαγιάς και θα προτείνει λύσεις για την πρόληψη παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίσει η έρευνα της επιτροπής αυτής, αλλά μπορούμε να σάς καταθέσουμε εκ των προτέρων τα πορίσματά της:

Πρώτον, θα είναι απαλλακτική για την κυβέρνηση των Συριζανέλ και τις ευθύνες της στην τραγωδία στο Μάτι με τους 94 νεκρούς. Δεύτερον, θα αποδίδει ευθύνες σε αυτούς που βρήκαν φρικτό θάνατο! Αυτοί θα φταίνε για όλα και άρα καλά να πάθουν… Οι επί του θέματος απόψεις του Γερμανού καθηγητή είναι γνωστές και μπορεί να τις βρει κανείς στο Διαδίκτυο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε συνέντευξή του στις 7 Αυγούστου 2017, ο κ. Γκόλνταμερ, απαντώντας σε ερώτηση για τις πιθανές ευθύνες των αρχών για την απώλεια 65 ανθρώπινων ζωών στις πυρκαγιές της Πορτογαλίας, υπογράμμισε ότι υπεύθυνη είναι η κλιματική αλλαγή και η ανθρώπινη παρέμβαση, ιδίως με την φύτευση ευκαλύπτων σε αναδασωμένες περιοχές. Ενός φυτού που, σύμφωνα με τον ίδιον, ευνοεί την επέκταση της πυρκαγιάς. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, δασολόγος κ. Τιάγο Ολιβέϊρα είχε απορρίψει την συγκεκριμένη άποψη ως «παντελώς ανυπόστατη», καταθέτοντας την δική του εμπειρική εκδοχή.

Ο Γερμανός καθηγητής στην συγκεκριμένη συνέντευξή του είχε επιρρίψει ευθύνες και στις νέες τεχνολογίες που δεν μπορούν τάχα να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους ανθρώπους που κινδυνεύουν, στους δρόμους που μπορούν να μετατραπούν σε φονικές παγίδες και στους τουρίστες που επισκέπτονται πρώην αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι εύφλεκτα υλικά.

Διαβάζοντας κανείς τα «ευρήματα» των «ερευνών» του κ. Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι σε κανένα από αυτά δεν αναφέρονται οι ευθύνες κρατικών φορέων, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπεράνω πάσης υποψίας!!! Λέτε αυτό να οφείλεται στο ότι ο Γερμανός «ειδικός» είναι φιλικός προς το γερμανικό αριστερό κόμμα Die Linke;