Η γενναία απόφαση του Σαμαρά, αρχή του τέλους για τη Χρυσή Αυγή

277

Η αλήθεια για την αρχή του τέλους της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής είναι μία: το 2013 ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία και την πολιτική ομαλότητα, πήρε μια γενναία απόφαση και είπε ένα μεγάλο «ως εδώ» στους νοσταλγούς του Ναζισμού, στους τραμπουκισμούς, στις αιματηρές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντιφρονούντων.

Ο Σαμαράς, βαθιά δημοκρατικός και υπερασπιστής των αρχών και των ιδεών του Φιλελευθερισμού, άνοιξε το δρόμο για να γίνει η έρευνα, να επιτευχθεί η σύλληψη τους και να οδηγηθούν οι κατηγορούμενοι στη Δικαιοσύνη. Το μήνυμα του Μεσσήνιου το 2013 υπήρξε ξεκάθαρο: σε ένα δημοκρατικό κόσμο δεν υπάρχει χώρος για νεοναζιστές.

Η στάση του αυτή θα καταγραφεί από τον ιστορικό του μέλλοντος ως ένα ισχυρό ανάχωμα στην επέλαση του ναζισμού στη χώρα μας μέσα στη δίνη των μνημονίων.

Ας πουν ένα ευχαριστώ λοιπόν από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ας αφήσουν τα μεγάλα λόγια, γιατί οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι οι ίδιοι βρέθηκαν χέρι χέρι με τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής στην πάνω και στην κάτω πλατεία, ψήφιζαν μαζί στη Βουλή και ενίοτε έκαναν τα στραβά μάτια στην αίθουσα της Ολομέλειας, πιστεύοντας ότι μ αυτό τον τρόπο θα στριμώξουν πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία.

Όμως σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημοκρατία ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Ας βρουν έστω και τώρα το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσουν τη συμβουλή του πρώην πρωθυπουργού. Ένα ευχαριστώ, ίσως να είναι λίγο…