Η Γερμανία «μπλοκάρει» τους Βρετανούς τουρίστες, επειδή η Βρετανία είναι... χοτσπότ μεταλλάξεων

162

Από μεσάνυχτα της Κυριακής θα απαγορεύεται η είσοδος Βρετανών στη Γερμανία, αφού το γερμανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας χαρακτήρισε τη Βρετανία ως επίκινδυνη περιοχή λόγω των μεταλλάξεων κορωνοϊού.

Έτσι, λοιπόν, από αύριο τα μεσάνυχτα, όσοι ταξιδεύουν στη Γερμανία από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μόνο αν είναι Γερμανοί πολίτες ή αν είναι μόνιμοι κάτοικοι. Επιπλέον, η είσοδος θα επιτρέπεται κα σε συζύγους και παιδιά κάτων των 18 ετών Γερμανών πολιτών ή κατοίκων, αρκεί ο Γερμανός πολίτης στην κάθε περίπτωση να ταξιδεύει μαζί τους. Ακόμα, η είσοδος στη Γερμανία θα επιτρέπεται και σε περίπτωση έκτακτου ανθρωπιστικού λόγου, όπως είναι οι περιπτώσεις κηδείας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, όποιος εισέρχεται στη χώρα από τη Βρετανία υποχρεούται σε καραντινα δύο εβδομάδων από την άφιξή του, ακόμα και αν υποβληθεί σε τεστ και βγει αρνητικό.

Ταξιδιώτες που έχουν ανταπόκριση πτήσης σε γερμανικό αεροδρόμιο, θα μπορούν να φτάσουν στη χώρα υπό την προϋπόθεση να περιμένουν την επόμενη πτήση τους μόνο στις επιτρεπόμενες περιοχές του αεροδρομίου.

Η απόφαση αυτή της Γερμανίας έρχεται λίγο μετά την άρση των περιορισμών στην Ισπανία για τους Βρετανούς τουρίστες και αφού ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε «ιδιαίτερα χαρούμενος» που η χώρα του θα υποδεχτεί και πάλι τους Άγγλους.

Σημειώνεται ότι στη βρετανική λίστα η Γερμανία και η Ισπανία είναι στην «πορτοκαλί» λίστα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες από αυτές της χώρες, όταν επιστρέφουν στη Βρετανία πρέπει να κάνουν καραντίνα 10 ημερών, να υποβληθούν σε τεστ πριν φτάσουν στη χώρα και σε ακόμα δύο τεστ μετά την άφιξή τους.

Μιλώντας στη DailyMail σχετικά με τις πιο πρόσφατες αποφάσεις, πηγή της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε: «Θέλουμε να το παίξουμε με ασφάλεια. Σε αυτή την κρίσιμη φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας, η είσοδος προβληματικών μεταλλάξεων πρέπει να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερ».

Δείτε τη λίστα της Βρετανίας: