"Δημοκρατία" αλα ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη ομολογεί πως παρακολουθούνται πολίτες μέσω social media

705

Σε έμμεση παραδοχή ότι οι πολίτες παρακολουθούνται για τα όσα γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα προχώρησε η Όλγα Γεροβασίλη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσπάθησε να αιτιολογήσει τις προληπτικές προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά πριν από την ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη.

Τα όσα είπε είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο έδρασε η Ελληνική Αστυνομία: «Τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών δυστυχώς διάφορες οργανωμένες ομάδες - και το λέω με στοιχεία, διότι αυτά διακινούνται μέσω του διαδικτύου κατ' έντονο τρόπο - και συγκεκριμένα άτομα καλούν σε βίαιη δράση πολίτες. Αν κάνετε έναν κόπο να περιτρέξετε το διαδίκτυο (σ.σ. απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους) θα το βρείτε από μόνοι σας».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «βεβαίως η ΕΛΑΣ έχει και τις δικές της πληροφορίες ως οφείλει. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε επικεφαλής που ορίζει το σχέδιο ασφάλειας για οποιαδήποτε μαζική συγκέντρωση… παίρνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία του γεγονότος.... Ένας από τους μηχανισμούς είναι η προληπτική προσαγωγή… πολλές απ' τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς…»,

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέληξε υποστηρίζοντας «ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει ήδη συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, τότε είναι πράξη βίας».

(Πηγή φωτό: ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ)