Η κακοκαιρία «σαρώνει» τη χώρα:Πλημμύρες, κλειστοί δρόμοι και κατολισθήσεις βράχων(Photos)

200
Η κακοκαιρία «σαρώνει» τη χώρα: Πλημμύρες, κλειστοί δρόμοι και κατολισθήσεις βράχων

Μεγάλες είναι οι καταστροφές από την κακοκαιρία, που χτύπησε όλη τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης.

Πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν στο Ζευγολατιό Αρκαδίας, σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr, που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες.

kakokairia_zevgolatio

kakokairia_zevgolatio1

Προβλήματα υπάρχουν και σε τμήμα του δρόμου «Καστρί - Άγιος Πέτρος», κοντά στο χωριό του Αγίου Πέτρου, στη Βόρεια Κυνουρία, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του kalimera-arkadia.gr.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και τα αυτοκίνητα κινούνται από το δρόμο του Άστρους.

kakokairia_kynouria

kakokairia_kynouria1

kakokairia_kynouria2

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Πελοπόννησο

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας, οι δρόμοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι οι εξής:

ΑΡΚΑΔΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Ε.Ο. Αγ. Πέτρου – Καστρίου, θέση ‘’Φλωρεντία’’, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Φαλαίσιας, από το 17ο χλμ λόγω καθίζησης.

Επ. Ο. Μεγαλόπολης – Ίσαρη, από την 21,4 έως 22,2 χλμ. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Επ. Ο. Διαβολιτσίου – Δασοχωρίου, μέσω περιφέρειας Μεσσηνίας.

Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, από 72ο χλμ. Η κυκλοφορία διεξάγεται από

Επ.Ο. Καρκαλούς - Δημητσάνας-Ζάτουνας-Μελισσόπετρας-Ράπτη-Παλουμπά-Λουτρά-Λιοδωρα-Κοκλαμά και αντίστροφα από Πύργο για Τρίπολη.

Ε.Ο. Λεωνίδιου – Κοσμά από την 29ο έως το 31ο χλμ. λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Ανώνυμες δημοτικές οδούς στην Τ.Κ. Ραψομματίου του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και ρηγμάτων τοίχων στην συμβολή των ανωτέρω οδών.

Ανώνυμη δημοτική οδός στη θέση «Σπάρτα» ή «Κάναλος» της Τ.Κ. Πετρίνας του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας , λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Επ. Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας – Βυτίνας (Επαρχιακό – Δασικό δίκτυο του ορεινού όγκου Μαινάλου).

Ε.Ο. Βυτίνας – Αλωνίσταινας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 24ο – 24,1 χλμ, λόγω καθίζησης οδοστρώματος.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Επ.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων από το 9ο χλμ λόγω συγκέντρωσης χωμάτινων όγκων.

ΛΑΚΩΝΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Λόγω αυξημένης ροής υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο κάτωθι οδικό δίκτυο :

Επ.Ο Απιδέας - Αγίου Δημητρίου Ευρώτα Λακωνίας από το 1ο χλμ έως το 1,3ο χλμ.

ΑΧΑΪΑ

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Τ.Κ. Περιστέρας – Χ.Κ.

ΗΛΕΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Οικισμός Μύλοι Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Επ.Ο. Κρεσταίνων - Ανδρίτσαινας, στο 40ο χλμ (οικισμός μύλοι Ανδριτσαίνας) λόγω κατολισθήσεων

Επ. Ο. Λατζοϊου – Νεράιδας, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, από την γέφυρα του οικισμού Γραμματικού Δ.Δ. Λαντζοϊου.

Επ. Ο. Χελιδονίου – Κρυονερίου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Παραποτάμια Οδός από το ύψος της Παπαδούς έως την γέφυρα στα Άσπρα Σπίτια .

Επ. Ο. Αλφειούσας προς Μακρίσσια, θέση «Λίμνες», λόγω πτώσης βράχων & χωμάτινων όγκων.

Κρήτη: Βράχος 25 τόνων έπεσε σε σπίτι στα Σφακιά!

Την ίδια ώρα, σοβαρές ήταν οι ζημιές που προκάλεσε ένας βράχος 25 τόνων που έπεσε χθες το βράδυ στα Ασκύφου, στην Κρήτη, όπου κατά τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Ο βράχος, όπως αναφέρουν τα haniotika-nea.gr, διέλυσε ολοκληρωτικά την κουζίνα μιας οικίας. Επίσης προκάλεσε ζημιές σε κλιμακοστάσιο διπλανής κατοικίας.

Το περιστατικό έγινε στις 7:30 χθες το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Σφακίων, Γιάννη Ζεργό, η ηλικιωμένη γυναίκα μαγείρευε στην κουζίνα και πήγε να σηκώσει το τηλέφωνο όταν έπεσε ο βράχος.

Από την πτώση του βράχου ξεριζώθηκαν επίσης 30 δέντρα ενώ τη φορά του σταμάτησε ένα μεγάλο κυπαρίσσι.

Ο βράχος παρέσυρε τα πάντα σε μια απόσταση 250 μέτρων μέχρι να σταματήσει στα σπίτια.

Στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί της περιφερειακής ενότητας Χανίων και προσωπικό του δήμου Σαρωνικού και η Πυροσβεστική. Ο δήμος Σφακίων πρόκειται να καλέσει γεωλόγους του ΙΓΜΕ για να κάνουν ελέγχους στη περιοχή.

kakokairia_sfakia1

kakokairia_sfakia2

kakokairia_sfakia

Αιτωλοακαρνανία: Ζημιές και προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Αιτωλοακαρνανία, που τις τελευταίες ημέρες δέχεται συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το agriniopress.gr

Η αντιπεριφέρεια σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες, βρίσκονται συνεχώς στα σημεία του οδικού δικτύου του νομού στα οποία επισημαίνονται προβλήματα και τα οποία δυσχεραίνουν την κυκλοφορία.

Με συνεχείς διορθωτικές παρεμβάσεις, κατά περίπτωση, προβαίνουν στις απαραίτητες επιδιορθώσεις ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες από τα εν λόγω καιρικά φαινόμενα».

Τέτοιες παρεμβάσεις, όπως επούλωση λάκκων, απομάκρυνση φερτών υλικών, άρση καταπτώσεων κ.α., είτε έχουν πραγματοποιηθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετά κομμάτια του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα: στην Επαρχιακή Οδό Λεσίνι – Πεντάλοφο, στην Επαρχιακή Οδό Αγρίνιο – Αγγελόκαστρο, στην Επαρχιακή Οδό Αετός – Κατούνα, στην Επαρχιακή οδός Θέρμο – Ναύπακτος, στην Επαρχιακή οδός Καστράκι – Χαλκιόπουλο, στην Επαρχιακή οδό Πιτσινέϊκα – Ριγάνι και όπου αλλού κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση των συνεργείων των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα, συνεχής είναι η προσπάθεια για την διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Λαμπίρι - Όρια Νομού, όπου επιχειρείται διαρκής καθαρισμός του οδοστρώματος από φερτά υλικά και καταπτώσεις.

Στο εν λόγω σημείο, όπου σημειώνονται και χιονοπτώσεις, επιχειρεί μηχάνημα συνεχώς της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και ειδικό όχημα (αλατιέρα) ώστε να διατηρείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής.

kakokairia_aitol

kakokairia_aitol1

kakokairia_aitol2

Ηλεία: Ξανάγινε... λίμνη η Αγουλινίτσα

Λίμνη έγινε ξανά η Αγουλινίτσα, καθώς από τα νερά των βροχών έχουν πλημμυρίσει εκτάσεις, στάβλοι και βοσκοτόπια.

Όπως αναφέρει και το ilialive.gr, που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες, οι κτηνοτρόφοι από το Επιτάλιο έως το Κάτω Σάμικο είναι εξαγριωμένοι που βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται, κι ενώ το αντλιοστάσιο στο Επιτάλιο υπολειτουργεί.

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και πέρυσι. Όμως, φέτος η κατάσταση έγινε χειρότερη, καθώς όπως αναφέρουν οι κτηνοτρόφοι, μέσα από το αποστραγγιστικό δίκτυο της περιοχής, έφτασαν μεγάλοι όγκοι νερού από τη λίμνη Καϊάφα που υπερχείλισε τις προηγούμενες ημέρες…

Σύμφωνα με κτηνοτρόφους το αντλιοστάσιο είχε τραβήξει μέσα σε μια εβδομάδα όλα τα νερά της λίμνης, όταν την αποξήραναν και τώρα δεν μπορεί «να τραβήξει ούτε ένα αυλάκι».

Μάλιστα, δεν λείπουν και οι φωνές που θεωρούν ότι η λίμνη πιθανόν να μην καλλιεργηθεί φέτος, καθώς χρειάζονται 2-3 μήνες για να τραβηχτούν τα νερά και να στεγνώσουν τα εδάφη, πριν οργώσουν τα τρακτέρ. Επί της ουσίας, θεωρούν την καλλιεργητική περίοδο χαμένη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αγρότες και τις οικογένειές τους.

Την περιοχή επισκέφθηκε και ο βοηθός Περιφερειάρχη, Παναγιώτης Πλατανιάς, όπου αφού είδε τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και το πρόβλημα που υπάρχει απέστειλε επιστολή στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος στο αντλιοστάσιο Επιταλίου.

ilialive2

ilialive3

ilialive4

ilialive5

ilialive6

ilialive7

Οι θυελλώδεις άνεμοι «σήκωσαν» τη Ρόδο

Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 11 και 12 μποφόρ, που έπνεαν χθες το βράδυ στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, ξεριζώθηκαν δένδρα σε διάφορα σημεία του νησιού, ξηλώθηκαν σήματα της τροχαίας και διαφημιστικές πινακίδες έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ κύματα πλημμύρισαν τις λιμενικές ζώνες προκαλώντας ζημιές.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων υπήρξαν επίσης διακοπές ρεύματος τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του νησιού και προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Για αρκετά προβλήματα που ωστόσο είναι διαχειρίσιμα έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, Αγαπητός Πάλλας.

Στην παραλιακή περιοχή Στεγνά Αρχαγγέλου έχουν ξηλωθεί δρόμοι, ενώ υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και στο δίκτυο φωτισμού και ζημιές έχουν καταγραφεί και στις περιοχές Χαράκι και Καλλιθέα. Από νωρίς το πρωί πάντως οι καιρικές συνθήκες στο νησί έχουν βελτιωθεί και δεν υπάρχουν προβλήματα.

rodos4

rodos6

rod1

rod2

rod3

rod4

Έντονη χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας

Η κακοκαιρία συνεχίζεται με έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και χαλαζοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

Η βροχή από το πρωί πέφτει ασταμάτητα στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα, όπως φαίνεται στο βίντεο, αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν.

Κολωνάκι 

Παγκράτι

cxccvx
ddddd
pagg

Άσπρισε από το χαλάζι ο Πόρος

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι στον Πόρο.

H χαλαζόπτωση, σύμφωνα με κατοίκους του νησιού, ήταν η εντονότερη που έχει σημειωθεί στο νησί τα τελευταία 50 χρόνια.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο, το χαλάζι ήταν τόσο ισχυρό και έμοιαζε σαν χιόνι.

Η χαλαζόπτωση συνοδεύτηκε από καταιγίδα με δυνατές αστραπές, αναφέρει το saronicmagazine.com.

xalaza
xalazi2
xalazi3_-_Αντιγραφη
xalazi4_-_Αντιγραφη