Η Κολομβία επικήρυξε με ένα εκατομμύριο δολάρια πρώην ηγέτη της FARC

108
Η Κολομβία επικήρυξε με ένα εκατομμύριο δολάρια πρώην ηγέτη της FARC

Η Μπογκοτά ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προσφέρει αμοιβή ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων για πληροφορίες που θα επιτρέψουν τη σύλληψη του κοινοβουλευτικού Χεσούς Σάντριτς, πρώην διοικητή ανταρτών της οργάνωσης FARC, ο οποίος καταζητείται από τις Αρχές διότι φέρεται να ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών και η Κυβέρνηση υποψιάζεται πως έχει διαφύγει στη Βενεζουέλα.

Ο διευθυντής της αστυνομίας Όσκαρ Ατεορτούα Ντούκε γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι προσφέρεται «αμοιβή έως και 3 δισεκατομμυρίων πέσος», ή 937.000 αμερικανικών δολαρίων, σε όποιο πρόσωπο δώσει στις αρχές πληροφορίες που θα επιτρέψουν τη σύλληψη του άλλοτε αξιωματικού των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, που αφοπλίστηκαν, διαλύθηκαν και μετασχηματίστηκαν σε πολιτικό κόμμα μετά την ειρηνευτική συμφωνία που υπεγράφη στα τέλη του 2016.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Κολομβίας, ο Ιβάν Ντούκε, είχε δηλώσει πως ο Χεσούς Σάντριτς πιθανόν έχει διαφύγει στη Βενεζουέλα.

Είναι υπαρκτή «η πιθανότητα αυτή» διότι η Βενεζουέλα «βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου διέφυγε», σημείωσε ο αρχηγός του Κράτους, ο οποίος ανήκει στη σκληρή δεξιά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε μέσο ενημέρωσης της πόλης Μπαρανκίγια (βόρεια).

Ο άλλοτε διαπραγματευτής των FARC στις συνομιλίες με την Μπογκοτά, είναι σήμερα ένας από τους δέκα κοινοβουλευτικούς του κόμματος Εναλλακτική Επαναστατική Κοινή Δύναμη, στο οποίο μετασχηματίστηκε η οργάνωση των πρώην ανταρτών, διατηρώντας το ίδιο ακρώνυμο στα ισπανικά.