Η κοροϊδία του Τσίπρα απέναντι στη Μεσαία Τάξη

155
Η κοροϊδία του Τσίπρα απέναντι στη Μεσαία Τάξη: Τους ξεζούμισε και τώρα τους κλείνει το μάτι

Με έντονη επιφυλακτικότητα και νωπές τις μνήμες από την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε η Μεσαία Τάξη από τους κυβερνητικούς κομισάριους του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε η κοινή γνώμη την καθυστερημένη ανακοίνωση του προγράμματος του κ. Τσίπρα για την οικονομία.

Τα παχιά λόγια και οι ανέξοδες υποσχέσεις που έβαλε σε πρώτο πλάνο ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να δελεάσει την κουρασμένη από τις συνέπειες της πανδημίας ελληνική κοινωνία δεν μπορούν να καλύψουν το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Κουμουνδούρου, με τα κορυφαία στελέχη της να περνούν για λωτοφάγους τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς, αλλά και εκείνους από άλλους πολιτικούς χώρους που εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι στον κ. Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα.

Αν και το ζήτημα της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε κόμμα εξουσίας, εντούτοις η επιδερμική προσέγγιση και η ομάδα που καλείται να το διαχειριστεί μειώνουν δραστικά τις προσδοκίες για ισορροπημένες και κοινωνικά δίκαιες λύσεις.

Στη δεξαμενή της μεσαίας τάξης δεν μπορούν να ξεχάσουν τις παραδοχές ακόμη και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον της και αρνούνται πεισματικά να διαδραματίσουν το ρόλο λωτοφάγου και να δώσουν δεύτερες ευκαιρίες στον αμετανόητο Αλέξη Τσίπρα που τους χτυπά εναγωνίως την πόρτα.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της χθεσινής παρουσίασης δεν αναμένεται να δημιουργήσουν μία νέα δυναμική στο κόμμα του κ. Τσίπρα, το οποίο εδώ και πολύ καιρό στέλνει λανθασμένα μηνύματα στους σκεπτόμενους πολίτες με τη στήριξη ανοιχτών συγκεντρώσεων σε περίοδο πανδημίας, τη θερμή υποστήριξη των αιτημάτων του καταδικασμένου κ. Κουφοντίνα και την αδιέξοδη εμμονή στο «όχι σε όλα».

Ταυτόχρονα, ήρθε να επιβεβαιώσει-κυρίως σε ότι αφορά στη σύνθεση των συμμετεχόντων- το βαθύ εσωκομματικό πρόβλημα που καταγράφεται σήμερα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσακαλώτο να βρίσκεται αποστασιοποιημένος, εξετάζοντας τις επόμενες κινήσεις του.