Η Κυβέρνηση, η καθημερινότητα και η αγωνία για το Μεταναστευτικό

477
Η Κυβέρνηση, η καθημερινότητα και το Μεταναστευτικό

Τις τελευταίες μέρες η Κυβέρνηση έβαλε μπροστά το σχέδιο της με στόχο της βελτίωση της καθημερινότητας. Εκεί προσδοκά να πετυχαίνει σταδιακά μικρές νίκες σε θέματα που αγγίζουν ευρείες κοινωνικές μάζες, μπαίνοντας δυναμικά μ’ αυτό τον τρόπο βαθιά στη δεξαμενή που παραδοσιακά ψαρεύει ο κ. Τσίπρας.

Το κεφάλαιο «ασφάλεια και δημόσια τάξη» είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Αφορά όχι μόνο το παραδοσιακά συντηρητικό ακροατήριο, αλλά ολόκληρη την κοινωνία που αναζητά πλέον συνθήκες τάξης και ηρεμίας σε αστικά κέντρα και επαρχία. H Κυβέρνηση πέρασε το crash test του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη με επιτυχία.

Παράλληλα, αυτό που έχουν αποφασίσει στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια είναι να υλοποιούν αποφάσεις που εμπεδώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την αίσθηση ότι η χώρα επανέρχεται σε μία κανονικότητα και διαθέτει πλέον τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τους πολίτες της.

Ενδεικτικά, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν «σηκώσει ψηλά» το θέμα του αντικαπνιστικού νόμου, υλοποιώντας μέτρα που εφαρμόζονται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ατζέντα έχει πλέον αλλάξει, αλλά δεν είναι όλα ρόδινα…. Οι επιπτώσεις από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Μεταναστευτικό είναι ορατές. Υπάρχει έντονη ανησυχία στα νησιά και στις τοπικές κοινωνίες για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση…

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια, αποφάσισε να βάλει τους πάντες στο παιχνίδι, Αυτοδιοίκηση, Ευρωπαϊκούς Θεσμούς κλπ και να αντιμετωπίσει όλες τις παραμέτρους. Μένει να δούμε τα αποτελέσματα.