Η κυβέρνηση-«κουρελού» εργαλιοποιεί την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

33
Η κυβέρνηση-«κουρελού» εργαλιοποιεί την εκλογή του ΠτΔ

Νέες αιχμές κατά της κυβέρνησης αφήνει η Νέα Δημοκρατία μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί υστερόβουλη την καταψήφιση από βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, του άρθρου 30 παρ. 1 που προέβλεπε εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό και θέτει θέμα εργαλειοποιήσης του Συντάγματος και της διαδικασίας με προφανή στόχο να μην αποσυνδεθεί τελικά η προεδρική εκλογή από την πρόκληση εθνικών εκλογών.

Μάλιστα, η "Πειραιώς" αναφέρει ότι η καταψήφιση έγινε συντονισμένα και καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να ξεκαθαρίσει άμεσα τι θα πράξουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη ψηφοφορία.

«Η κυβέρνηση-κουρελού προέβη σήμερα σε μια άτακτη πολιτική υποχώρηση με εμφανή, όμως, υστεροβουλία. Οι ίδιοι οι βουλευτές της, αρνούμενοι να αναθεωρήσουν το άρθρο 30 παρ. 1 που είχαν προτείνει, απέρριψαν επί της ουσίας την πρόταση Τσίπρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι προφανές ότι αυτό έγινε συντονισμένα, σε μια προσπάθειά τους να μην αποσυνδεθεί τελικά η προεδρική εκλογή από την πρόκληση εθνικών εκλογών και με εμφανή στόχο ο Αλέξης Τσίπρας να διατηρήσει τη δυνατότητά του να εργαλειοποιήσει και πάλι την εκλογή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, όπως ακριβώς έπραξε το 2014.

«Διότι αυτό ακριβώς θα συμβεί, αν και στην επόμενη ψηφοφορία -σε ένα μήνα- δοθεί εκ νέου η εντολή σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσουν και το άρθρο 32 παρ 4 το οποίο θα επιτρέψει την αποσύνδεση την προεδρικής εκλογής από την πρόκληση εθνικών εκλογών.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάψει να κουρελιάζει ακόμη και το Σύνταγμα και να ξεκαθαρίσει σήμερα κι όλας τις προθέσεις του: θα ψηφίσουν ή όχι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την αναθεώρηση του άρθρου 32 παρ 4;», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της.