Η Κυβέρνηση βάζει την καινοτομία σε πρώτο πλάνο

405

Πρεμιέρα έκανε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ΕΣΕΤΕΚ, όπως εν συντομία θα αποκαλείται το νέο όργανο που θα εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα έχει συγκεκριμένη αποστολή που θα είναι πρωτίστως η παρακολούθηση των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων στο χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, και η σύνταξη και υποβολή της ετήσιας Έκθεσης Στρατηγικής για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Η Κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στο συγκεκριμένο πεδίο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, είναι η πρώτη φορά που η Καινοτομία αποκτά ισότιμο ρόλο στο πλαίσιο της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στη σύντομη παρέμβαση του.

«Δείγμα ακριβώς της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να συνδεθεί η Έρευνα με την Καινοτομία -και αυτή με την Οικονομία. Γι’ αυτό, άλλωστε, και η συγκεκριμένη Γραμματεία μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Διότι καμία έρευνα δεν επιτελεί τον κοινωνικό της προορισμό αν τα αποτελέσματά της δεν μετατρέπονται και σε καινοτόμες λύσεις. Μόνο τότε βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και, μαζί της, εξελίσσεται και η ευημερία των πολιτών», υπογράμμισε.

Η πρωτοβουλία αυτή κινείται σε κάθε περίπτωση στη σωστή κατεύθυνση, ενώ η έρευνα συνιστά ένα ξεχωριστό κομμάτι που η περαιτέρω στήριξη της καθίσταται πέρα για πέρα επιτακτική στις μέρες μας.