Η μαντινάδα που άκουσε ο Μητσοτάκης στην ακριτική Θύμαινα (Photos)

318
Με μαντινάδα υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι κάτοικοι της ακριτικής Θύμαινας.

Με μαντινάδα υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι κάτοικοι της ακριτικής Θύμαινας.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε στο πλαίσιο επίβλεψης του σχεδίου άμεσου εμβολιασμού, όσων κατοίκων από τα μικρά νησιά, επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν παρών κατά τον πρώτο εμβολιασμό στο μικρό νησί, ενός 26χρονου, ενώ αμέσως μετά εμβολιάστηκε ο 86χρονος παππούς του.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των κατοίκων έχει σταλεί προσωπικό από τη Σάμο, προκειμένου να υποστηρίξει τον γιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Πριν μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο, όπου συνομίλησε με τη δασκάλα και τους μαθητές, ρωτώντας για τις ανάγκες τους. Τα παιδιά ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να επισκευαστεί το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και να δημιουργηθεί παιδική χαρά.

mitsotakis-thymaina-354

Νωρίτερα, στο λιμάνι της Θύμαινας, οι κάτοικοι του είπαν ότι πρώτη φορά βλέπουν στο νησί τους εν ενεργεία Πρωθυπουργό και του αφιέρωσαν μία μαντινάδα κατά την υποδοχή.

Η μαντινάδα που αφιέρωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Πρώτη φορά Πρωθυπουργός έρχεται στο νησί μας
Κι εμείς θα σας τιμήσουμε με την συνείδησή μας
Είστε λεβέντης Κρητικός, τίμιο παλικάρι

Γι’ αυτό ο Θεός σας έδωσε αυτήν τη θεία χάρη
Εκεί ψηλά στον ουρανό βρίσκονται οι γονείς σας
Θα σας προστατεύουνε σε όλη τη ζωή σας».

«Η καρδιά μας είναι πάνω από όλα στα μικρά νησιά και θα είμαστε κοντά σας», απάντησε στους ακρίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να ξέρετε είμαστε φύλακες εδώ πέρα» του είπαν οι κάτοικοι.

Ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί στους Φούρνους, όπου λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο για όλους τους κατοίκους.

itsotakis-limani-544

«Είμαστε εδώ για να επιβλέψουμε τη διαδικασία του εμβολιασμού η οποία ξεκίνησε χθες στους Φούρνους και θα ολοκληρωθεί σήμερα. Όπως ξέρετε για τα μικρά νησιά μας, για τα ακριτικά νησιά μας, έχουμε μια πολιτική να εμβολιάζουμε οριζόντια όλους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν.

Χαίρομαι που και εδώ και στη Θύμαινα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο, όταν και οι συμπολίτες σας οι οποίοι είχαν ενδεχομένως κάποιες μικρές επιφυλάξεις διαπιστώσουν ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά, θα σπεύσουν και αυτοί να εμβολιαστούν. Δείχνουμε με αυτόν τον τρόπο, έμπρακτα, το ενδιαφέρον μας για τα μικρά νησιά, ειδικά τα ακριτικά νησιά, τις κοινότητές τους», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την υποδοχή του από τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του ακριτικού νησιού.