Η μεγάλη γκάφα Κατρούγκαλου φέρνει χρήματα σε 465.112 δικαιούχους επικουρικής

179
Συντάξεις: Ανοίγει ο δρόμος για τα αναδρομικά

Ανίκανοι να δώσουν ακόμη και αυξήσεις στις συντάξεις φάνηκαν οι Συριζαίοι, καθώς ο Νόμος Κατρούγκαλου που είχε και τις ευλογίες των δανειστών περιλάμβανε αυξήσεις για 1 στους 3 συνταξιούχους που λαμβάνουν επικουρική, αλλά τελικώς αυτές θα δοθούν με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)!

Φανταστείτε πόσο ανίκανοι ήταν οι άνθρωποι, οι οποίοι κατάφεραν το ακατόρθωτο: μείωσαν τις επικουρικές συντάξεις σε 465.112 συνταξιούχους, ενώ θα μπορούσαν να δώσουν αυξήσεις βάσει δικαστικών αποφάσεων και να πάρουν επιπλέον χιλιάδες ψήφους!

Η γκάφα ολκής του Κατρούγκαλου και των Συριζαίων, θα αποκατασταθεί επί των ημερών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία μέσα στους πρώτους μήνες του 2020 θα επιστρέψει στους δικαιούχους το ποσό των 52,50 ευρώ κατά μέσο όρο σε μηνιαία βάση ή €630 ετησίως. Τις σχετικές διαβεβαιώσεις για την καταβολή της διαφοράς, έδωσε προ ημερών ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Η αποκατάσταση της αδικίας αφορά στην περικοπή των συντάξεων που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ, η οποία κατά το ΣτΕ είναι αντισυνταγματική. Ο... γίγαντας Κατρούγκαλος δεν αντελήφθη εγκαίρως ότι ο νόμος του είναι αντισυνταγματικός ως προς τον βασικό κορμό.

Οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικών διατάξεων στον νόμο 4387/2016 οδηγούν σε θεμελιώδεις αλλαγές. Κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας, δεκάδες υπάλληλοι τρέχουν και δεν φτάνουν προκειμένου να διορθώσουν τις «κατρουγκαλιές» και να καταρτίσουν το νέο ασφαλιστικό πλαίσιο, το οποίο θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πάντως, χιλιάδες συνταξιούχοι δεν πιστεύουν στα αυτιά και στα μάτια τους με όλα αυτά που ακούνε και αν δεν δουν τα λεφτά στους λογαριασμούς τους μέσα στους πρώτους μήνες του 2020, δεν πρόκειται να ησυχάσουν...

* Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου