Η νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας, ΕΣΕΤΕΚ- Πρόεδρος ο Μανώλης Δερμιτζάκης (ονόματα)

166

Τη σύνθεση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστος Δήμας.

Στη θέση του προέδρου τοποθετείται ο Μανώλης Δερμιτζάκης, Διευθυντής Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030, καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Οπως δήλωσε ο κ.Δήμας στόχος είναι η αποτελεσματικότερη σύνδεση της Έρευνας με την Καινοτομία. Σημειώνεται πως η συμμετοχή στο ΕΣΕΤΕΚ είναι άμισθη και στη βάση εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

Η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας

Πρόεδρος: Μανώλης Δερμιτζάκης, Διευθυντής Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030 - Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.
Αντιπρόεδρος: Αρίστος Δοξιάδης, Εταίρος στο κεφάλαιο επιχειρηματικό συμμετοχών Big Pi Ventures για νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας, το οποίο δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Μέλη:

-Βασίλης Αντωνιάδης, Managing Director & Senior Partner Boston Consulting Group Athens
-Ευάγγελος Καρκαλέτσης, Διευθυντής Έρευνας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
-Νέλλη Κάτσου, Μέλος Δ.Σ. Pharmathen S.A.
-Βάσω Κιντή, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ
-Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, Καθηγητής Αυτομάτου Ελέγχου & Ρομποτικής ΕΜΠ
-Ελίζα Κωνοφάγου, Καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανικής και Ραδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης - Διευθύντρια Εργαστηρίου Υπερήχων και Ελαστικής Απεικόνισης.
-Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος EGG – enter•grow•go
-Ευάγγελος Μπεκιάρης, Διευθυντής Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών, ΕΚΕΤΑ
-Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, Επικεφαλής R&D Samsung Electronics στην Ελλάδα, Συνιδρυτής και CEO της εταιρίας Innoetics, εταιρίας spin-off από το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».
Στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας συμμετέχει για πρώτη φορά και εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών.
-