Η προσπάθεια Τσίπρα να μείνει μέσα στο πολιτικό παιχνίδι

402

Η εντολή που έδωσαν οι πολίτες στην Κυβέρνηση είναι ακόμη νωπή! Οι δημοσκοπήσεις διατηρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ψηλά και σε γενικές γραμμές με εξαίρεση το μεταναστευτικό που αποτελεί αγκάθι, το Μέγαρο Μαξίμου απολαμβάνει «τον μήνα του μέλιτος». Υπάρχουν βέβαια θετικές εξελίξεις και στην οικονομία…

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να διατηρήσει το κοινό του και να μπετονάρει το 31,5% του Ιουλίου, ακολουθώντας συγκεκριμένη στρατηγική που αποφάσισε με τους στενούς του συνεργάτες:

- Ξεκίνησε περιοδείες στην Περιφέρεια (αναμένεται να τις συνεχίσει), ακολουθώντας τακτική άμεσης επαφής με τον κόσμο.

- Αξιοποιεί τους διαύλους των περιφερειακών μέσων για να πετύχει μεγαλύτερη διείσδυση στους πολίτες, καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι τα κεντρικά ΜΜΕ στην παρούσα φάση  δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια δημοσιότητας.

- «Σηκώνει» θέματα που συγκινούν το συντηρητικό ακροατήριο, όπως το Μεταναστευτικό και το Σκοπιανό για τα οποία βρήκε έδαφος….

- Επιχειρεί να μιλήσει στη μεσαία τάξη, αναδεικνύοντας θεσμικά ζητήματα όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ενώ πληροφορίες λένε ότι ετοιμάζει και άλλες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης για τις οποίες θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Επιτροπής.  Ωστόσο, στη διάρκεια της θητείας του ως Πρωθυπουργός έκανε πολλά για την απομακρύνει…..

Επιπλέον, παίζει ξεκάθαρα το παιχνίδι της όξυνσης στο θέμα της Προανακριτικής για να διατηρήσει συσπειρωμένη την κομματική του βάση.

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να επιστρέψει, πράγμα δι’ όλου εύκολο. Αυτό το ενδεχόμενο δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο, αλλά πολύ περισσότερο από τις επιδόσεις της Κυβέρνησης…. η οποία έχει τον πρώτο λόγο, χωρίς βέβαια να χωρά εφησυχασμός