Η σκληρή μάχη της Κυβέρνησης με την καθημερινότητα  

301
Kέντρο Έρευνας δημιουργεί στην Ελλάδα η Microsoft - Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας

Προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα στην καθημερινότητα εμφανίζεται η Κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» για το επόμενο κρίσιμο εξάμηνο που θα κριθούν πολλά σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Η νέα έξαρση της πανδημίας δημιουργεί καινούρια δεδομένα  με το Σύστημα Υγείας να δέχεται ήδη μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με το περασμένο δίμηνο, ενώ η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί αν δεν μειωθούν τα κρούσματα από αρχές Σεπτέμβρη.

Ταυτόχρονα, η επιδείνωση στους οικονομικούς δείκτες έχει προκαλέσει ανησυχία και εγρήγορση στο κυβερνητικό επιτελείο που πασχίζει να βρει το αντίδοτο για το κλείσιμο των χιλιάδων επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα και την έκρηξη της ανεργίας.

Τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έχει στη διάθεση του το Μέγαρο Μαξίμου ύψους 72 δισ. ευρώ, αναμένεται να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, αφού πρώτα το κυβερνητικό σχέδιο ανάκαμψης πάρει το πράσινο φως των Βρυξελλών στα τέλη Οκτωβρίου.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή σε ανεκτά επίπεδα, αλλά και να μεριμνήσει για την στήριξη των ευπαθών ομάδων που πλήττονται από τις αναταράξεις της πανδημίας.

Ένας ακόμη πονοκέφαλος για την Κυβέρνηση είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο παρασκήνιο επικρατούν σενάρια για την μεταφορά της δύο εβδομάδες αργότερα λόγω της πανδημίας, αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν περί τα τέλη Αυγούστου αφού πρώτα γίνει μία εκτίμηση της κατάστασης.