Η στιγμή της κατάρρευσης οκταώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη (Συγκλονιστικό βίντεο)

72

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, παρουσιάζει την δραματική στιγμή της κατάρρευσης του κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη, μετά την οποία αγνοείται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, ενώ μια γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, φαίνεται ο κόσμος που βρίσκεται έξω από το κτίριο κατά την στιγμή της κατάρρευσης, να τρεχει πανικόβλητος, ενώ φαίνονται να υπάρχουν και κάποιοι που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν και φαίνονται να καλύπτονται από την σκόνη και τα ερείπια του κτιρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό γιατί κατέρρευσε το κτίριο στη συνοικία Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της πόλης. Σύμφωνα με το NTV, οι εισαγγελείς άρχισαν έρευνα για την κατάρρευση.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε σε δημοσιογράφους πως 43 άνθρωποι ήταν καταγεγραμμένοι ως ένοικοι 14 διαμερισμάτων στη διεύθυνση αυτή, όμως πρόσθεσε πως οι τρεις επάνω όροφοι του κτιρίου είχαν κτιστεί παράνομα.

Ο Γερλίκαγια δήλωσε επίσης πως στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργούσε χωρίς άδεια ένα εργαστήριο υφαντουργίας. Αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τον αριθμό των θυμάτων.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD) δήλωσε πως διεξάγονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και πρόσθεσε πως, αν χρειαστεί, θα ζητηθεί επιπλέον προσωπικό από γειτονικές επαρχίες.