Η στήριξη των Ευρωπαίων στον Μητσοτάκη και τα απρόβλεπτα του Συνεδρίου

486

Στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας φάνηκε καθαρά ότι το ΕΛΚ η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης στηρίζει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη Νέα Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει ωστόσο αμφιβολία ότι οι Ευρωπαίοι οφείλουν πολλά ακόμη στη χώρα μας κυρίως σε ότι αφορά το μεταναστευτικό.

Η αλληλεγγύη των εταίρων παραμένει ακόμη ζητούμενο και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών πρέπει να αντιληφθεί ότι το μεγαλύτερο θέμα συνιστά ευρωπαϊκή και όχι μόνο ελληνική υπόθεση. Βέβαια, για τους Ευρωπαίους Κεντροδεξιούς η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα στη μάχη κατά του λαϊκισμού.  

Ένας εκ των κορυφαίων στελεχών του ΕΛΚ είναι και ο Ισπανός γενικός γραμματέας Antonio Lopez Isturiz. Ο "Tono" όπως συνηθίσουν να τον λένε οι φίλοι του στην Αθήνα, είναι θερμός συμπαραστάτης της χώρας και δεν χάνει συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως ένα συμβάν που του έτυχε την Παρασκευή το πρωί «αναστάτωσε» το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Τι έγινε; Διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος που θα πέταγε από Βρυξέλλες για Αθήνα με αποτέλεσμα ο Ισπανός αξιωματούχους να φθάσει με καθυστέρηση το βράδυ στο χώρο του Συνεδρίου μαζί με άλλους Νεοδημοκράτες του Βελγίου και αντί για Παρασκευή να μιλήσει Σάββατο. Αυτά συμβαίνουν και στις πιο δυνατές πολιτικές οικογένειες...