Η Βουλή τίμησε τις Ένοπλες Δυνάμεις (Εικόνες)

126

Τη συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων τίμησε, με βίντεο που προβλήθηκε στην πρόσοψη του κεντρικού της κτιρίου, η Βουλή των Ελλήνων.

Το κοινοβούλιο συμμετείχε στον πανελλήνιο εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, τιμώντας αυτούς που τάχθηκαν στην υπεράσπιση της πατρίδας, στη διαφύλαξη των ελληνικών αλλά και ευρωπαϊκών συνόρων.

i-syneisfora-ton-enoplon-dynameon-zontanepse-stin-prosopsi-tis-voylis-eikones0

Στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής «ζωντάνεψαν» -μέσα από μια οπτική, εικαστική σύνθεση- στιγμές και γεγονότα της ιστορίας μας που αναδεικνύουν τη μεγάλη συνεισφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κατά την ιστορική εξέλιξή τους, στην ελευθερία, στην ασφάλεια, στην ίδια την ύπαρξη του έθνους και του λαού μας.

i-syneisfora-ton-enoplon-dynameon-zontanepse-stin-prosopsi-tis-voylis-eikones1

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Βουλή, το προβαλλόμενο οπτικό αφιέρωμα υπενθύμισε ότι και στις σημερινές συνθήκες οι Ένοπλες Δυνάμεις, με υψηλό φρόνημα και προσήλωση στις δημοκρατικές αρχές και τις ανθρωπιστικές αξίες, προασπίζουν με αποφασιστικότητα την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια της πατρίδας, προασπιζόμενες ταυτόχρονα την ειρήνη και την ευημερία του τόπου.

i-syneisfora-ton-enoplon-dynameon-zontanepse-stin-prosopsi-tis-voylis-eikones3

i-syneisfora-ton-enoplon-dynameon-zontanepse-stin-prosopsi-tis-voylis-eikones2i-syneisfora-ton-enoplon-dynameon-zontanepse-stin-prosopsi-tis-voylis-eikones4

Το οπτικό αφιέρωμα προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, από τις 18:15 έως τις 20:45, στην πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής.

i-syneisfora-ton-enoplon-dynameon-zontanepse-stin-prosopsi-tis-voylis-eikones5

Η Βουλή των Ελλήνων τιμά την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεωνμε ειδική προβολή στην πρόσοψη του κτηρίου της έγραψε ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης