Η συνομιλία Μητσοτάκη με πολίτη στην Κόρινθο που προκάλεσε αίσθηση

177

Βήμα βήμα «χτίζει» την δική του πρόταση διακυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς εδραιωμένη είναι η πεποίθησή του πως οι πολίτες θα επιλέξουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαιτίας των συγκεκριμένων λύσεων που θα τους προτείνει και όχι εξαιτίας της καταψήφισης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ένα βασικό κορμό των προθέσεων του έδωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ στην Κόρινθο, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ.

Εκεί όμως υπήρξε και ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που αποτύπωσε τη φιλοσοφία και την λογική με την οποία πορεύεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ώρα που περπατούσε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ένας κάτοικος που έπινε τον καφέ του, είπε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι τα ίδια» και πως «η Ελλάδα έχει χρεωθεί για πολλά χρόνια στην Ευρώπη εξαιτίας αυτών των κομμάτων».

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως περνούσε, τον άκουσε. Αντί λοιπόν να προσπεράσει, όπως θα έκαναν ίσως οι περισσότεροι, κοντοστάθηκε, πήγε δίπλα του και άρχισε να επιχειρηματολογεί, θέλοντας να καταδείξει τη διαφορά του κόμματός του.

Η σύντομη συνομιλία κράτησε περίπου τρία λεπτά και ολοκληρώθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στο συνομιλητή του:

«Με ενδιαφέρει να ακούω όλες τις απόψεις και κυρίως εκείνων που διαφωνούν μαζί μου». Το παραπάνω περιστατικό είναι απολύτως ενδεικτικό της τακτικής αλλά και της νοοτροπίας που διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ασφαλώς το αν κατάφερε να πείσει τον κύριο που έπινε τον καφέ του στην Κόρινθο κανείς δεν το γνωρίζει. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι... προσπάθησε, κάτι που λίγοι θα επιχειρούσαν.