Η θλιβερή εμφάνιση του Τσίπρα, επιβεβαιώνει το τέλος εποχής για το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ

825

Αδιόρθωτος και κατ εξακολούθηση πολιτικός νάρκισσος εμφανίζεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Επτά μήνες μετά την μεγάλη εκλογική ήττα που υπέστη τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Τσίπρας αγνοεί παντελώς τα μηνύματα αποδοκιμασίας που του έστειλε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και παραμένει εγκλωβισμένος σε συνταγές του χθες τις οποίες έχει απορρίψει η ίδια η πραγματικότητα.

Οι περιθωριακού τύπου προσεγγίσεις σε κορυφαία ζητήματα της επικαιρότητας, όπως στην οικονομία, στο μεταναστευτικό στην ασφάλεια του βάζουν διαρκή εμπόδια στην αγωνιώδη προσπάθεια του να πείσει το ακροατήριο ότι μπορεί να εκφράσει με επάρκεια το ζωτικό χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας.

Η αδυναμία του να διατυπώσει σύγχρονο πολιτικό λόγο με τεκμηριωμένα επιχειρήματα δείχνει ότι τόσο εκείνος, όσο και οι στενοί του συνεργάτες βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, όπως φάνηκε εξάλλου από το περιεχόμενο των όσων είπε στην πρόσφατη κομματική εκδήλωση στο Tae Kwo DO.

Φαίνεται ότι τη στρατηγική του έχει επηρεάσει δραστικά το έντονο εσωκομματικό παρασκήνιο και τα συντροφικά πυρά που δέχεται από θύλακες της Αριστεράς που αντιδρούν έντονα στην προσπάθεια περαιτέρω πασοκοποποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό έχει αποτέλεσμα να λειτουργεί αυτοσυντηριτικά και να προσπαθεί με παλιές συνταγές να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο.

Ο ίδιος πάντως επιχειρεί σε κάθε δημόσια εμφάνιση του να φέρει στη μνήμη των πολιτών τον ηγέτη της αλλαγής, αλλά δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα η σύγκριση μεταξύ των δύο προσώπων σε καμιά περίπτωση δεν τον ευνοεί.

Παρακολουθώντας την μετεκλογική του στάση, πολιτικοί αναλυτές διερωτώνται αν μπορεί ο κ. Τσίπρας με το συγκεκριμένο πολιτικό προφίλ να σηκώσει το βάρος της ανασυγκρότησης ενός δυνατού πόλου της Κεντροαριστέρας που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

Ο κόσμος του κέντρου και του δημοκρατικού σοσιαλισμού αδυνατεί να παρακολουθήσει τις ακροβασίες του κ. Τσίπρα μεταξύ λαϊκισμού λατινοαμερικάνικου τύπου και τεχνητής οξύτητας στυλ Podemos χωρίς καμία ουσία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν συνεχίσει να ακολουθεί τη γραμμή του διχασμού, της πόλωσης και δεν αλλάξει ρότα θα παραμείνει έκθετος στα μάτια της κοινής γνώμης, εύκολος στόχος των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Και ο κ. Μητσοτάκης απλά θα τρίβει τα χέρια του…