Η τηλεργασία λόγω της πανδημίας αύξησε το κάπνισμα στο σπίτι

271
Η τηλεργασία αύξησε το κάπνισμα στο σπίτι

Η ζήτηση για τσιγάρα αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η τηλεργασία έδωσε περισσότερες ευκαιρίες στους καπνιστές να ανάψουν ένα τσιγάρο.

Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη η Imperial Brands. Η εταιρία των εμπορικών σημάτων τσιγάρων West και Gauloises αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για τα έσοδα της ετήσιας χρήση της.

Εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρίας ανέφερε ότι οι καταναλωτές φαίνεται να δαπανούν περισσότερα χρήματα σε προϊόντα καπνού καθώς εξοικονομούν χρήματα από άλλους τομείς, όπως τα ταξίδια και οι διακοπές, ενώ το γεγονός ότι εργάζονται από το σπίτι τους σημαίνει ότι δεν υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς όπως σε ένα χώρο γραφείου για το πότε μπορούν να καπνίσουν.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή την ώρα που οι εταιρίες στοιχηματισμού Ladbrokes και GVC Holdings, ιδιοκτήτρια της bwin, αναθεώρησαν ανοδικά τις προβλέψεις για την ετήσια κερδοφορία τους, χάρη στο έντονο ενδιαφέρον για διαδικτυακά στοιχήματα, σε μια ακόμα ένδειξη ότι οι καταναλωτές αναζητούν τρόπους για να ξεφύγουν από το άγχος της πανδημίας.

Η Imperial ανέφερε επίσης ότι παρατήρησε αλλαγές στη ζήτηση μεταξύ των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται, με βασικές ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ να ενισχύονται αλλά να καταγράφεται αδυναμία σε παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς του καλοκαιριού, καθώς οι καπνιστές έμειναν σπίτι τους.