Η Τουρκία διαψεύδει την παρενόχληση του ελικοπτέρου του αρχηγού του ΓΕΣ

150
56 παραβιάσεις από 15 αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο

Στη διάψευση των ισχυρισμών περί παρενόχλησης του ελικοπτέρου όπου επέβαινε χθες ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) προχώρησαν σήμερα Τούρκοι αξιωματούχοι στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Anadolu".

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι στρατιωτικοί υποστήριξαν πως τα αεροσκάφη F-16 που ανήκουν στις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις εκτελούσαν προγραμματισμένα και τακτικά καθήκοντα στην περιοχή του Αιγαίου.

Αποκρύπτοντας τις αξιώσεις, οι τουρκικές πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι δεν υπήρξε προσέγγιση που θα έθετε σε κίνδυνο το ελληνικό ελικόπτερο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες και σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η Τουρκία με δύο μαχητικά F-16 πέταξαν πολύ κοντά από το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ενώ βρισκόταν πάνω από τη Ρω και λίγο πριν την προσγείωσή του.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Πέμπτης, τα δύο αεροσκάφη, τα οποία είχαν παραβιάσει νωρίτερα τον εθνικό εναέριο χώρο στα Δωδεκάνησα, μεμονωμένα βρέθηκαν «μία ανάσα» από τις ακτές της Ρω.