Η Βαβέλ που ζούμε και ο… Γολιάθ

339
Η έξοδος του Oruc Reis στα ελληνικά νερά

Η ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ειρήνη» για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων προς τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη, που συμφωνήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Βερολίνο, με πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ, αποδείχθηκε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο.

Του Τάσου Παπαδόπουλου

Η δύναμη με πολεμικά πλοία, αεροπλάνα και ελικόπτερα, που θα επιτηρούσαν το εμπάργκο στη Μεσόγειο, άργησε να συγκροτηθεί και όταν αυτό έγινε εφικτό, πολλοί λάκισαν.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί η ελληνική φρεγάτα Σπέτσες μόνη της, απέναντι σε τρία πολεμικά της Τουρκίας, που συνόδευαν ένα εμπορικό με όπλα, που κατέληξαν ανενόχλητοι σε λιμάνι της Λιβύης, που ελέγχεται από τον σύμμαχο του Ερντογάν τον Σάρατζ.

Η Τουρκία και στο θέμα της Λιβύης γράφει την διεθνή κοινότητα στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Η Αθήνα μολονότι αποκλείστηκε από τη σύνοδο του Βερολίνου, εν τούτοις έδωσε το παρόν στην ευρωπαϊκή δύναμη, που συγκροτήθηκε για να εμποδίσει την παρέμβαση τρίτων στον πόλεμο, που ξέσπασε μετά την πτώση του Καντάφι, ανάμεσα σε διάφορες ομάδες στη Λιβύη.

Η αδυναμία της Ευρώπης, που συμμετείχε ενεργά στην εξόντωση του Καντάφι να παίξει έναν σοβαρό ρόλο στην όλη ειρηνευτική προσπάθεια, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Ε. Ε. παραμένει ατελής, μια και η παρουσία της εξαντλείται στο οικονομικό σκέλος, που μερικοί αφελείς πιστεύουν ότι αποτελεί το μοναδικό μέσο επικράτησης στον χώρο της γηραιάς ηπείρου.

Κι αυτό γιατί ο Ερνογάν του χορεύει όλους Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Ρώσους στο ταψί, με απώτερο στόχο να υλοποιήσει το όνειρο της γαλάζιας πατρίδας από τη μια και να έχει βάλει γερά το πόδι του από την άλλη, σε Συρία και Λιβύη.

Ήδη έγινε γνωστό από τουρκικές πηγές, ότι η στρατιωτική βοήθεια στον Σάρατζ προκειμένου να σταθεί στα πόδια του και να μην καταρρεύσει, είχε σημαντικά ανταλλάγματα. Δύο τουρκικές βάσεις, μια αεροπορική και μια ναυτική, στην Λιβύη και εκμετάλλευση πετρελαιοπηγών εντός του εδάφους της σπαρασσόμενης αυτής χώρας.

Κι όλα αυτά, εν μέσω του εμπάργκο, που υποτίθεται ότι έχει συμφωνηθεί και έχει υιοθετηθεί από τον διεθνή δημόσιο υπάλληλο και πλουσιοπάροχα αμειβόμενο, Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Το Βερολίνο  που το παίζει πρώτο βιολί της Ευρώπης, μας λένε ότι είναι τρομοκρατημένο από τις απειλές του Ερντογάν που απειλεί να ξαποστείλει  κάνα δυο εκατομμύρια μετανάστες στην Γερμανία.

Ο εκβιασμός αυτός του Ερντογάν έχει παγώσει τους Ευρωπαίους, που τον χαϊδεύουν και του στέλνουν για πεσκέσι, κάποια δισεκατομμύρια ευρώ για να τον καλοπιάσουν.

Όμως ο ανατολίτης φύλαρχος δεν μασάει και απαιτεί νέα τελωνειακή συμφωνία, κατάργηση της  βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη και νέο ζεστό χρήμα από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Ταυτόχρονα έχει στην πράξη καταργήσει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, αρνείται να δεχθεί επιστροφές από την Ελλάδα και επιχειρεί με   fake news προς τα μπουλούκια που στέλνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, θαλάσσια και χερσαία, να πείσει τους μουσουλμάνους απανταχού της γης ότι στα ευρωπαϊκά εδάφη, θα απολαύσουν το ουρί του παραδείσου.

Βεβαίως δεν τους λέει ότι τα σύνορα την κεντρική Ευρώπη είναι κλειστά, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Οι μετακινούμενοι από νότο και ανατολή προς βορά, γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα θα κάθονται, θα έχουν δωρεάν γι’ αυτούς και τα παιδιά τους τροφή, στέγη και ένα πεντακοσάρικο το μήνα για χαρτζιλίκι.

Γι’ αυτό και η μόνη τους ενασχόληση είναι να γεννοβολούν, μια και το καθεστώς Τσίπρα φρόντισε να παίρνουν ΑΜΚΑ και να έχουν ίδιες παροχές με όσους εργάζονται νυχθημερόν στην πατρίδα μας. Και οι τελευταίοι, αν μείνουν άνεργοι και δεν έχουν ένσημα, θα βρεθούν σε δυσμενέστερη θέση από τους παρανόμως εισερχομένους υπό την προστασία του ΟΗΕ.

Και ενώ ΟΗΕ και Βορειοευρωπαίοι είναι ανίκανοι να συνετίσουν τον αυταρχικό ηγέτη της Τουρκίας, είναι αυστηροί όταν η Ελλάδα που για να αμυνθεί στην εισβολή στον Έβρο όλων αυτών των ανθρώπων, που κανείς δεν γνωρίζει από που έρχονται και που πάνε, αποφάσισε τον περασμένο Μάρτιο, να αναστέλλει το δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου.

Βλέπουμε ταυτόχρονα την Σουηδή Ευρωπαία Επίτροπο για το μεταναστευτικό, να μας κουνάει το δάχτυλο και να μας απειλεί με αναστολή κάποιων χρηματοδοτήσεων προς την Ελλάδα, αν δεν δοθεί το δικαίωμα αιτήματος ασύλου στους βιαίως εισερχομένους στον Έβρο..

Την ίδια ώρα καταπίνουν αμάσητη την άρνηση Ούγγρων και λοιπών πρώην ανατολικοευρωπαίων, που αρνούνται να πάρουν έστω και έναν από αυτούς που μαζεύονται στην χώρα μας και δεν τους λένε τίποτα τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής που συνοδεύουν τα φουσκωτά προς τα ελληνικά νησιά.

Μα πρόσχημα τον κορονοϊό πάγωσαν τις συζητήσεις για μια νέα συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, μια και όλοι βολεύονται σε βάρος κάποιου τρίτου, που δεν είναι άλλος από την Ελλάδα, που φορτώνεται παρά την πανδημία τις εισροές,  μια και η χώρα μας κατάντησε πάρκινγκ ψυχών.

Όλα στον αέρα σε βάρος της Ελλάδας στον πύργο αυτό της Βαβέλ, που έχει την ατυχία να συνορεύει με την Τουρκία του Ερντογάν, που ο μεγαλοϊδεατισμός του τον έκανε να πιστεύει ότι θα αναστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία. Γι’ αυτό και στήνει έναν μπερντέ μπροστά την Αγία Σοφία και το φωτίζει τη νύχτα με χριστιανικά ψηφιδωτά και με δήθεν εκρήξεις εκπορθεί τα τείχη του Βυζαντίου.

Και αυτή η ξεφτίλα του ανισόρροπου αυτού ανθρώπου, που θυμίζει Χίτλερ της παραμονές της έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν ενοχλεί τον κατά τα άλλα ορθόδοξο χριστιανό Πούτιν, που στην προσπάθειά του να διαλύσει το ΝΑΤΟ και να πουλήσει τους S-400 και το πυρηνικό εργοστάσιο στο νεοσουλτάνο, δεν χαμπαριάζει  αποδεικνύοντας ότι σε έναν Θεό πιστεύει, αυτόν της εξουσίας.

Αλλά δεν χρειάζεται ο Πούτιν να προσπαθεί να στήσει ρήγμα στο ΝΑΤΟ. Αυτός ο δήθεν αμυντικός οργανισμός είναι ένα τυμπανιαίο πτώμα, όπως άλλωστε διαπίστωσε και ο Εμμανουέλ Μακρόν. Εξάλλου την  διάλυση αυτού του μαγαζιού, έχει ήδη αναλάβει εργολαβικά ο Τραμπ. Αν επανεκλεγεί θα υλοποιήσει αυτόν το διακαή του πόθο.

Σε αυτήν την κινούμενη άμμο, η Ελλάδα καλείται να κινηθεί σοβαρά και μεθοδικά. Αν κάτι έχουν να μας διδάξουν οι όψιμοι φίλοι μας, οι ισραηλινοί, είναι η ιστορία από την παλαιά τους Διαθήκη του Δαβίδ που τα έβαλε με τον Γολιάθ και τον νίκησε…