Η βόλτα του Μητσοτάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Photos)

219
Η βόλτα του Μητσοτάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την ευκαιρία να μιλήσει με πολίτες είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε βόλτα στην πλατεία Επταλόφου στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε με επιχειρηματίες από τα μαγαζιά ενώ έβγαλε και φωτογραφίες με τον κόσμο.

Η εικόνα από τον σημερινό περίπατο του Κυριάκου Μητσοτάκη ανάμεσα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, βρισκόταν στον αντίποδα του χθεσινού, σιδερόφρακτου Βελλίδειου όπου κλούβες και άντρες των ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν για να κρατήσουν μακριά τους πολίτες που διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε εντός του συνεδριακού χώρου.

Η βόλτα του Κυρ. Μητσοτάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου στον οποίο εξέφρασε τη στήριξή του. «Έχει κάνει σπουδαίο έργο σε μια δύσκολη περιοχή», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στις γειτονιές των Αμπελοκήπων, της Σταυρούπολης και του Ευόσμου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους αλλά και να ακούσει τις απόψεις και τα προβλήματά τους. Επανέλαβε ότι για τη Νέα Δημοκρατία είναι προτεραιότητα η δημιουργία καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας και οι ίσες ευκαιρίες για όλους.

Συνομιλώντας με μια ομάδα νέων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις ερχόμενες Εκλογές, και οι οποίοι του εξέφρασαν την ελπίδα να αλλάξει επιτέλους κάτι στη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε «για να αλλάξει κάτι, πρέπει να δώσετε και εσείς το παρών στις κάλπες».

Στη συνέχεια συνάντησε μια ομάδα νεαρών τους οποίους και ρώτησε τι ομάδα είναι. Ήταν όλοι ΠΑΟΚ, και ρώτησαν βέβαια και εκείνοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και αφού τους είπε ότι είναι Ολυμπιακός, πρόσθεσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ γιατί η καλύτερη ομάδα παίρνει φέτος το πρωτάθλημα».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο, στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο Δενδροπόταμος αριθμεί περίπου 5.000 κατοίκους εκ των οποίων το 95% είναι Ρομά. Στην καρδιά της γειτονιάς βρίσκεται ο Άγιος Νεκτάριος και στην εκκλησία λειτουργεί το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» με τη φροντίδα του Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη.

«Είμαστε εδώ για να σπάσουμε τα τείχη των διακρίσεων. Το δικό μου όνειρο είναι να έχετε ίδιες ευκαιρίες. Θέλω μια μέρα το παιδί που γεννιέται εδώ, στον Άγιο Νεκτάριο, να έχει τις ίδιες δυνατότητες με το παιδί που γεννιέται στο Πανόραμα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο «Φάρο του Κόσμου».

«Υποκλίνομαι με σεβασμό σε όλους όσοι έχουν βάλει τόσο κόπο και τόση προσπάθεια για να γίνει αυτό το πολύ όμορφο έργο, με πρώτο τον Πατέρα Αθηναγόρα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι κοντά σας και μετά τις εκλογές. Καλή δύναμη, συνεχίστε σε αυτό το δρόμο».