Η Ζορμπά πρότεινε ανταλλαγή του «Δρομέα» με άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια!

67
Η Ζορμπά πρότεινε ανταλλαγή του «Δρομέα» με άγαλμα των Σκοπίων!

Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες ότι, έπειτα από πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, η Ελλάδα και τα Σκόπια συμφώνησαν στην ανταλλαγή του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, με τον «Δρομέα» στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη ανταλλαγή θα πρέπει να υπάρξει η έγκριση του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη Παρασκευή ο γλύπτης και καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πήγε στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού μετά από πρόσκλησή της.

Η Μυρσίνη Ζορμπά ήθελε να συζητήσουν πρόταση σύμφωνα με την οποία ο εμβληματικός «Δρομέας» του θα μεταφερόταν σε κεντρική πλατεία στα Σκόπια και στη θέση του, απέναντι από το Χίλτον θα έμπαινε άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου.

Προφανέστατα η πρόταση είχε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, που ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στο να περιγράψει τη συζήτηση, το θέμα της συζήτησης εξαντλήθηκε πέντε λεπτά μετά την ανακοίνωση της ιδέας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σύντομα και ο Κώστας Βαρώτσος αναχώρησε. Στη συνέχεια, το θέμα εμφανίστηκε από τρίτους στο facebook.

Ωστόσο, την είδηση διέψευσε με δήλωσή της σε ιστοσελίδα η Μυρσίνη  Ζορμπά.