Ιαπωνία: Πάντα γέννησε δίδυμα (Photos)

122
Ιαπωνία: Πάντα γέννησε δίδυμα

Δίδυμα γέννησε ένα γιγαντιαίο πάντα στο Τόκιο στην Ιαπωνία. Το πάντα Σιν Σιν γέννησε δίδυμα στον ζωολογικό κήπο Ueno, κάτι που αποτελεί την πρώτη γέννηση πάντα εκεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο ιστότοπος του ζωολογικού κήπου του Τόκιο κατέγραψε τα δύο νεογέννητα πάντα που γεννήθηκαν με μιάμιση ώρα διαφορά. Το φύλο τους δεν έχει προσδιοριστεί.

«Όλο το προσωπικό συνεργάζεται για να προστατεύσει τη μητέρα πάντα και τα παιδιά της», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό του. Όταν τα πάντα γεννούν δίδυμα, συνήθως μεγαλώνουν μόνο ένα, «άρα οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η μητέρα θα θηλάζει ένα το χρονικό διάστημα που το άλλο θα το έχουμε στην θερμοκοιτίδα», ανέφερε ακόμα ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Ένα από τα μικρά ζυγίζει 124 γραμμάρια, ενώ το βάρος του άλλου είναι άγνωστο. Τα μικρά έχουν περίπου το μήκος μίας ανθρώπινης παλάμης, όπως φαίνεται σε μια εικόνα στον ιστότοπο του ζωολογικού κήπου.

Η Σιν Σιν γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 2005, στο Κέντρο Διατήρησης και Έρευνας για το γιγαντιαίο πάντα στο Γουόλονγκ της Κίνας και έφτασε στον ζωολογικό κήπο Ueno πριν από μια δεκαετία, μαζί με τον σύντροφό της Ρι Ρι.

Το ζευγάρι έχει ένα ακόμη παιδί, ένα θηλυκό πάντα, Σιάνγκ Σιάνγκ, γεννημένη τον Ιούνιο του 2017.

Δεν είναι έχει γίνει γνωστό πότε αναμένεται να εμφανιστούν τα νεογέννητα στον ζωολογικό κήπο. Η Σιν Σιν είχε μείνει εκτός δημοσιότητας από το άνοιγμα του ζωολογικού κήπου - μετά το lockdown - στις 4 Ιουνίου, όταν φαινόταν ότι ήταν έγκυος.

Η ανακοίνωση στις αρχές του Ιουνίου για τη νέα εγκυμοσύνη της Σιν Σιν είχε ήδη γίνει πρωτοσέλιδο στην Ιαπωνία και είχε επίσης ωφελήσει τις μετοχές ορισμένων αλυσίδων εστίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς εταιρείες που διαθέτουν δημοφιλή εστιατόρια δίπλα στον ζωολογικό κήπο, πιστεύεται ότι θα ωφεληθούν ξανά από τη συρροή επισκεπτών.

Τα πάντα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπαραχθούν σε αιχμαλωσία.

Ιαπωνία: Πάντα γέννησε δίδυμα