Ιατροδικαστής: «Το να κατέβεις εκεί που βρέθηκε η Κρίστοφερ ισοδυναμεί με 10 τεστ κοπώσεως»

15

Αποκαλυπτικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το χαμό της 34χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία.

Οπως όλα δείχνουν αυτό που της έκοψε το νήμα της ζωής ήταν η αγάπη που είχε για την ορειβασία και τον αθλητισμό. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει σύμφωνα με όσα είπε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Ν. Καρακούκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Με ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας πήγαμε στην Ικαρία και μαζί με διασώστες και αστυνομικούς πήγαμε σε αυτό το σημείο που ήταν εντελώς δύσβατο. Δεν υπήρχε καμία πρόσβαση. Θέλει εξαιρετική προσπάθεια για να φτάσει κανένας εκεί. Εγώ έκανα περίπου 25 λεπτά για να κατέβω. Για να το πω κάπως ιατρικά, το να φτάσει κανείς εκεί ισοδυναμεί με 10 τεστ κοπώσεως», σημείωσε αρχικά ο κ. Καρακούκης.

«Από τις πρώτες ενδείξεις μπορώ να πω ότι η εικόνα συνάδει με πτώση από ύψος. Το ύψος είναι μεγάλο, είναι γύρω στα 20 μέτρα, από εκεί που φέρεται να έπεσε. Τα αίτια της πτώσης θα τεκμηριωθούν και από την επιστημονική έρευνα που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ, αλλά και από την νεκροψία-νεκροτομή που θα ακολουθήσει και πιθανώς και τις εργαστηριακές εξετάσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής.

«Τα τραύματα τα οποία υπάρχουν, αλλά και η διαμόρφωση του χώρου από την αυτοψία παραπέμπουν σε πτώση. Η γυναίκα ήταν πλακωμένη από ένα τμήμα βράχου, στο αριστερό σημείο του σώματός της», πρόσθεσε.