Ιδεολογία ακορντεόν, τακτικισμοί και άλλες ιστορίες

200
Ν.Δ.: Τελευταία στην ασφάλεια η Ελλάδα λόγω των ιδεοληψιών της κυβέρνησης

Οι ιδέες ήταν τα πιο αποτελεσματικά, αλλά και φονικά όπλα, στα χέρια δημαγωγών και ικανών διακινητών. Αυτό καθιστούσε την κοινωνία, ιδιαίτερα ευαίσθητη στην χειραγώγηση.

Το ίδιο περιεχόμενο, η ίδια ουσία λόγου, με ωραιοποιημένη λεκτική εκφορά, αγγίζει δυνητικά μεγαλύτερες μάζες και τις προδιαθέτει θετικά. Το φαινόμενο παρατηρείται σε όλη την διάρκεια της διακυβέρνησης Σύριζα, τον τελευταίο δε καιρό πιό έντονα, για να δώσουν ένα νόημα με δήθεν προγραμματικό υπόστρωμα στην καφενειακή πολιτική τους υπόσταση.

Μητρώο στελεχων ΝΔΤου Δρ. Φώτη Κουτσουπιά*

Ακόμη μία εβδομάδα διακυβέρνησης Σύριζα, όπου οι αρνητικές ειδήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς, τον τραγέλαφο της συνταγματικής αναθεώρησης, με τροποποιήσεις που προτείνονται από τους ίδιους και στην συνέχεια καταψηφίζονται πάλι από τους ίδιους.

Η προχειρότητα, αλλά και η κομματική σκοπιμότητα σε όλο της το μεγαλείο σε ενέργειες και διορθωτικές προσαρμογές διατάξεων του συντάγματος, που λογικά θα έπρεπε να είναι αυτούσιες και αυτονόητες πράξεις διασφάλισης και βελτίωσης των δημοκρατικών θεσμών.

Η εξουσία σαν αυτοσκοπός και η νομή της, συγκρατεί το σύστημα Σύριζα και προσελκύει και άλλους αδέσποτους.

Η εξουσία είναι γλυκιά, ακόμη και η σύντομη. Με τον περίφημο ανασχηματισμό, με τακτικισμούς που πλέον δεν κρύβονται, αλλά και υποτιμούν την νοημοσύνη του μέσου πολίτη, χωρίς κανένα συνειδησιακό πρόβλημα ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, μετατρέπει μία ιδεολογία που στηρίχθηκε σε ένα αντιμνημονιακό μέτωπο και μία επιθετική ρητορική σε όλους τους τομείς, σε πρόσκληση για υπουργοποίηση ατόμων με εκπεφρασμένες στο παρελθόν απόψεις, εντελώς αντίθετες.

Η προσπάθεια άλωσης του κεντρώου χώρου είναι προφανής. Αλλά προφανής είναι και η αδυναμία προσέλκυσης πρωτοκλασάτων στελεχών του κεντρώου χώρου, επί τη βάσει ιδεολογικών συγκλήσεων, οπότε καλοί είναι και οι τριτοκλασάτοι.

Άτομα χωρίς ειδικό βάρος, έξυπνες ιδέες, πρωτοτυπία, προσωπικότητα. Αλλά ας μήν είμαστε και απαιτητικοί. Μήπως ακούσαμε τον τελευταίο καιρό κάποιον Συριζαίο πολιτικό να μας λέει κατι καινούργιο;

Πώς ανάγκασε την σκέψη του να κινηθεί σε καινούργια μονοπάτια, να μας αποκαλύψει κάτι που δέν είχαμε σκεφθεί η δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ή να μας παρουσιάσει από άλλη οπτική γωνία κάτι που νομίζαμε πως το ξέραμε;

Η ακορντεόν ιδεολογία του Σύριζα που ανoίγει και κλείνει, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της στιγμής, είναι έτσι ρυθμισμένη ώστε να παίζει πάντα την "Μελωδία της Ευτυχίας" για τους καρανίκανους και τα άλλα πρωτακλασάτα κομματικά στελέχη, αδιαφορώντας γα τα προβλήματα του κόσμου.

Ένα κόμμα, μία κυβέρνηση, Σύριζα, που αρνείται στην χώρα την πρόοδο και την ανάπτυξη γιατί πρωτίστως, αρνείται το ίδιο πεισματικά να ανασυγκροτηθεί, γιατί μπλοκάρει τα ανοιχτά μυαλά και παραμένει προσκολλημένο στις σκουριασμένες ιδέες του παρελθόντος, είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Αρκεί να μην πάρει στον λαιμό του και τη χώρα.

Το έργο της ανόρθωσης της χώρας, που καλείται να αναλάβει ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Κάθε μέρα διακυβέρνησης του Σύριζα, προσθέτει στην χώρα καινούργια βάρη.

Όμως η προσωπικότητα και οι ικανότητες του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μας κάνουν αισιόδοξους.

Δυστυχώς, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, διαχέοντας στην
κοινωνία άπειρα κακά, άνοιξε ρωγμές στα εθνικά μας κύτταρα και κερκόπορτες, από τις οποίες παρεισέρχονται τοξικές ουσίες και ιδέες που διαβρώνουν το ορθολογικό θεσμικό πλέγμα και εμποδίζουν την κοινωνική ευρυθμία.

Δεν είναι μακρυά όμως η ώρα, που τα ψέματα και τα παραμύθια που έλεγε, θα
απομυθοποιηθούν από την αμείλικτη πραγματικότητα. Και τότε θα αποδειχθεί ότι ο βασιλιάς, είναι πράγματι γυμνός.

*Μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ